Prøv Procycling Pluss idag

KREVER ENDRING: FDJ-sjef Marc Madiot vil ha bytte i presidentstolen til UCI. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kaller på UCI-presidentens avgang

Procycling
Tips meg

Publisert 6.01.17 10:25

Del på    

FDJ-sjefen vil ha ny mann i sjefsstolen.

FDJ-manager Marc Madiot har gitt sin støtte til David Lappartient dersom han velger å utfordre den sittende Brian Cookson i kampen om å bli ny president i det internasjonale sykkelforbundet UCI.

Valget av den neste UCI-presidenten finner sted i Bergen under VM i september, men Madiot er klar på at Cooksons tid bør være når briten nå fullfører sin første periode i sjefsstolen.

– Det er en skikkelig revolusjon som trengs, en overhaling av sykkelsporten generelt. Og det starter med valg av ny UCI-president. Forandring er det som trengs, sier Madiot i et intervju med Le Figaro.

FDJ-sjefen har ved flere tidligere anledninger kritisert strategiene til Cookson og UCI. Særlig nye ekspansjonen av WorldTouren, der ti nye ritt ble innlemmet før denne sesongen. Madiot stempler endringene som kortsiktige og et hån mot de historiske rittene i Europa.

Svakhetene ved de nye reformene mener Madiot kom til syne ved den nylige nedleggelsen av Tour of Qatar.

– Tapet av Tour of Qatar viser at det er ikke enkelt å arrangere ritt. Uansett land, uansett ritt, før eller siden kommer det økonomiske faktorer i spill.

– Dette understreker at sykkel må baseres på sine verdier, styrker og rittene som har eksistert i mange tiår. Disse må vernes og beskyttes. Ting kan stoppe opp veldig fort når man søker ut eksotiske steder. Det var tilfelle med Tour of Beijing.

– Mange ritt på kalenderen kan betale dyrt hvis vi nå fortsetter i samme sport i mange år fremover. Ikke bare de franske rittene. Det som skjedde med Qatar er ikke uten betydning.

Lappartient er visepresident i UCI og president i den europeiske sykkelunionen UEC, og har bekreftet at han ikke stiller til gjenvalg som president for det franske sykkelforbundet.

Det var sistnevnte avgjørelse som startet spekulasjonene om at Lappartient skulle utfordre Cookson, men franskmannen som har gode forbindelser med den franske storarrangøren ASO har ennå ikke bekreftet sitt kandidatur.

Skulle Lappartient bestemme seg for å stille til valg, er det ventet at han får støtte hos de som motsetter seg Cooksons reformplan for WorldTouren.

– Dessverre har jeg ikke en stemme, men han har støtten til (den franske) ligaen og fransk sykkel, slår Madiot fast.

Tagget med: , , ,

Les også disse