Prøv Procycling Pluss idag

FORNØYD: Boasson Hagen sa seg fornøyd med 13.plassen på fredagens tempo i Tour de France. AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

FORNØYD: Boasson Hagen sa seg fornøyd med 13.plassen på fredagens tempo i Tour de France. AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Kaggestad: - Edvald kapabel til topplassering på OL-tempo

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 15.07.16 20:59

Del på    

Boasson Hagen fikk fin test med Tour de France-tempo til La Caverne du Pont-d'Arc.

Noen små tekniske problemer og en i overkant tøff åpning til tross, Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) sa seg fornøyd med «en grei gjennomkjøring» på fredagens individuelle tempo i Tour de France.

Nordmannen klokket inn på 52:49, 2:34 bak etappevinner Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). Det holdt til 13.plass idet som var en generelprøve før den olympiske tempoen i Rio.

– Jeg ville prøve å kjøre så hardt som mulig for forberede meg mest mulig til OL, sier Boasson Hagen til TV2, fremme i La Caverne du Pont-d’Arc etter sin gjennomkjøring i den 37,5 kilometer lange løypa.

Det så lovende ut da Boasson Hagen plasserte seg høyt opp ved første mellomtid etter sju kilometer. Da alle hadde passert hadde nordmannen fortsatt femte beste tid opp bakken til Bourg-Saint-Andéol.

Men 29-åringen satset hardt ut fra start og la igjen mye krefter i åpningspartiet som gikk slakt oppover. Boasson Hagen maktet ikke å hente seg inn i det flate terrenget, mistet kjedet i den tekniske utforkjøringen og tapte mer tid i det fem kilometer lange partiet inn til mål – også det slakt oppover.

– Jeg åpnet nok i overkant hardt. Det var greit å få en gjennomkjøring, det er langt ute i Tour de France nå, og avslutningen var ganske tøff. Så det er greit nok, konkluderer «EBH»

– Man får ikke så mange svar (på en etappe som dette), det var en fin gjennomkjøring. Det er godt å bruke temposykkelen så mye som mulig. Det var greit, selv om det ble i overkant for meg på flatene og i avslutningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

epa05426180 Team Dimension Data rider Edvald Boasson Hagen of Norway in action during the 13th stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race, an individual time trial over 37.5Km between Bourg-Saint-Andeol and La Caverne du Pont-d'Arc, France, 15 July 2016. EPA/KIM LUDBROOK

HØY FART: Edvald Boasson Hagen i aksjon under den 37.5 km lange tempoen mellom Bourg-Saint-Andeol og La Caverne du Pont-d’Arc (Foto: EPA/KIM LUDBROOK)

Kaggestad fornøyd
I oppkjøringen til OL var Boasson Hagen dermed nære ved å tangere sin beste tempoprestasjon i Tour de France, som er 11. plassen fra Grenoble i 2011. Dimension Data-rytteren forserte gjennom dagens løype uten store problemer med den sterke vinden som preget mange av de andre rytterne.

– Det var tøffe forhold, men det er likt for alle. Jeg kjørte ikke med særlig dype hjul (profilmessig), så jeg hadde ingen skumle situasjoner, utenom i utforkjøringene hvor jeg mistet kjedet på noen humper. Jeg tapte litt tid og måtte tråkke litt til for å få kjede på plass igjen. Men det var ikke det som skilte meg fra 1.plassen i dag, sier Boasson Hagen

Fra sin 13.plass hadde nordmannen omtrent 30 sekunder opp til tyskeren Tony Martin (Etixx-QuickStep) på 9.plass, mens etappevinner Dumoulin og andremann Chris Froome (Team Sky) seiler opp som naturlige gullkandidater til OL-tempoen.

Med OL-tempoen bare få uker unna var fredagens tempo en viktig test for nordmannen, som etter all sannsynlighet blir Norges representant på enkeltstarten i Rio. I etterkant av Tour of Norway mistet Boasson Hagen en del tempotrening da han ble syk i oppkjøringen til Critérium du Dauphiné. Likevel plukket han med seg tempogullet under NM i Bodø.

Olympiatoppens egen Johan Kaggestad, TV2s ekspertkommentator under Tour de France, likte det han så av nordmannen under fredagens tempo.

– Jeg synes han gjorde en fin gjennomføring og jeg tror han kan gjøre det bra i OL. Det han viser i dag tyder på at han er kapabel til en topp tolv plassering i Rio, sa sykkelnestor Kaggestad under sending etter Boasson Hagens prestasjon.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse