GULL: Idar Andersen kom først til mål på juniorenes fellesstart i NM. Nå er han klar for Uno-X Hydrogen. FOTO: NCF/Eivind Ekeli

Juniornorgesmester til Uno-X

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 31.07.17 13:01

Del på    

– Kjører ritt på en måte vi synes er morsom.

(procycling.no): Det er bevegelser i overgangsmarkedet for norske lag og ryttere for tiden. Tidligere i dag kunne procycling.no fortelle at August Jensen blir proff i Israel Cycling Academy, mens Alexander Kristoff mest sannsynlig er på vei til UAE Team Emirates.

Hjemme i Norge er Uno-X Hydrogen Development Team blant de mest aktive aktørene. Tidligere i sommer kontaktet laget en trio av Joker Icopal-ryttere og forhørte seg om en mulig overgang.

I dag bekrefter laget at de har signert en intensjonsavtale med juniornorgesmesteren Idar Andersen (Gauldal SK). 18-åringen har hatt en fryktinngytende sesong, og kronet det hele med seier i fellesstarten i NM og sammenlagt i Fredsrittet. Andersen har vært fast inventar på Morgendagens Helter-landslaget gjennom hele sesongen.

– Han er en fantastisk talentfull utøver som har hodet på rett sted, og er del av et fantastisk treningsmiljø oppe i Gauldal. Han er på mange måter en unorsk ryttertype, og har over lenger tid kjørt sykkelritt på en måte vi synes er morsom. Vi har troen på at Idar er en person som kan passe inn under vår paraply etterhvert, sier Uno-Xs sykkelsjef, Jens Haugland, til procycling.no.

– Hva legger du i unorsk ryttertype?

– Vi vet at Idar har egenskaper som gjør at han går bra oppover. Han er glad i både høy fart opp og høy fart ned, samtidig som han er veldig uredd i måten å kjøre løp på. Det så vi jo et eksempel på nå i NM da han og Andreas (Leknessund) brukte egenskapene de har oppover til rett og slett komme først i mål, og det er morsomt.

Idar Andersen starter sesongen på klubbnivå, før han gradvis tar steget opp på kontinentalnivå etterhvert.

Sølvmedaljør på NM-fellesstarten, Andreas Leknessund, skal også sykle for utviklingslaget neste sesong.

Tagget med: , ,

Les også disse