GJENNOMBRUDDET: Med seier i Liège-Bastogne-Liège tok Jungels for alvor steget opp blant verdens fremste syklister. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jungels: – Tror Flandern passer meg bra

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.01.19 21:52

Del på    

26-åringen ser fram mot proffdebuten i de flamske klassikerne.

Etter å ha vært sett på som ett av de største talentene i sporten siden han ble profesjonell i 2013, har Bob Jungels virkelig tatt store steg etter å ha gått til dagens Deceuninck-Quick-Step foran 2016-sesongen. Da ble han nummer seks i Giro d’Italia, før han året etter ble nummer åtte i samme ritt, vant den 15. etappen og tilbrakte fem dager i den rosa trøya.

Den store gjennombruddseieren kom da vant Liège-Bastogne-Liège i fjor etter å ha gått solo de siste milene. I sommerens Tour de France var han igjen godt med og endte på en ellevteplass. Der imponerte han også på brosteinen på etappen til Roubaix. Jungels vant selv U23-utgaven av rittet suverent i 2012, nærmere tre minutter foran Yves Lampaert og brosteinsetappen i touren ga tydeligvis mersmak for Jungels, som i år vil satse på de flamske klassikerne.

– I touren så jeg at jeg faktisk var komfortabel på brosteinen. Jeg kommer ikke til å kjøre Roubaix i år, det ville vært en litt for stor endring, sier Jungels til rouleur.cc, som fikk sin første monumentdeltakelse i Paris-Roubaix i 2013.

Ledig plass på klassikerlaget

Det er også foreløpig siste gang han har deltatt i rittet og foruten om en opptreden i Dwars door Vlaanderen i 2013 har han heller ikke vært å se i de flamske klassikerne før årets sesong.

– Jeg tror Flandern kommer veldig tett på, i form av klatringer og høydemetere, som Amstel og Liège. Så jeg tror det er noe som passer meg. Brosteinen kommer ikke til å svekke prestasjonen min for øvrig, sier han.

Deceunick-Quick-Step vil som alltid ha ett av de sterkeste lagene i de flamske klassikerne, men med Niki Terpstra, fjorårets vinner av Flandern rundt, i rekkene til Direct Energie, er det plass til en ny mann i en fri rolle som Jungels.

Negativ til løypeendring i Liège

Jungels skal etter planen også kjøre Giro d’Italia, før han på sommeren skal støtte opp om Enric Mas i Tour de France.

26-åringen er uten tvil en særdeles allsidig syklist, men er samtidig klar på at det ikke nødvendigvis er en god ting ettersom det blir vanskelig å falle ned på hvilket område man skal satse på.

Men samtidig har jeg motoren og jo lengre rittene er, jo hardere er de. Da vil jeg alltid ha en fordel. Jeg liker å overraske folk og jeg trenger også den bekreftelsen og tilfredsheten det gir, sier han.

Så i tillegg til å satse på de flamske klassikerne, vil han også stille i Liège-Bastogne-Liège for å forsvare seieren. Der har finalen blitt lagt om til årets sesong, hvor man nå har flyttet målgang til selve Liège.

– Jeg tror bakken opp til mål i Ans alltid gjorde rittet veldig interessant mot slutten. Samtidig kan du si at det gjorde at rytterne ventet veldig lenge. Personlig ville jeg ikke endret den, sier luxembourgeren.

Ny målgang for Liège-Bastogne-Liège i 2019

Tagget med: , , ,

Les også disse