Prøv Procycling Pluss idag

SUVERENE: Amund Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma sin ledelse var aldri truet på søndagens jaktstart-lagtempo. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Jumbo-Visma vant Hammer Stavanger

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.05.19 18:03

Del på    

Amund Grøndahl Jansen og gultrøyene sin ledelse var aldri truet.

STAVANGER (procycling.no): 48,9 kilometer med lagtempo lå foran Jumbo-Visma-laget som la først ut på den siste av de tre Hammer Stavanger-dagene.

30 sekunder bak dem startet et jagende Team Sunweb, før fjorårsvinner Mitchelton-Scott startet som tredje lag på jaktstarten med 58 sekunder å ta igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter ti kilometer hadde gultrøyene økt til 37 sekunder. Alexander Edmondson i Mitchelton-Scott fikk mekanisk trøbbel, og dermed smatt Deceuninck-QuickStep forbi og steg opp på tredjeplass.

Med to mil igjen hadde Sunweb knappet litt innpå, men klarte fortsatt ikke å spise seg nærmere enn de 30 sekundene de allerede var bak fra starten av. Samtidig hadde Mitchelton-Scott tatt igjen det tapte, og passerte Deceuninck-QuickStep igjen.

Ledelsen til Jumbo-Visma var aldri truet, og Amund Grøndahl Jansen og co. suste inn til sammenlagtseier i årets første runde av årtes Hammer Series. 17 sekunder bak fulgte Team Sunweb. Jumbo-Visma sin eneste nordmann hang med helt til mål.

– Det må være bra det. Man må kjøre hardt 30-40 sekunder hver gang jeg er i front. Det er noe jeg er god på, men jeg ser først og fremst på meg selv som en klassikerrytter foran spurtopptrekker. Men lagtempo er også noe jeg kan kjøre, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no.

Selv om en triumf i Hammer Stavanger ikke er det største man kan vinne, så er en seier fremdeles en seier.

– Det er alltid gøy å vinne. Jeg vinner heller en etappe i touren, det gjør jeg. Men vi er konkurransemennesker og vi liker å vinne. Så vi er glad i bussen etterpå nå. 

Fire lag kjempet om tredjeplassen da både CCC Team og Team INEOS nærmet seg Mitchelton-Scott raskt på de siste milene. Men ingen klarte å passere australierne.

Team INEOS ble fjerde best foran CCC og Deceuninck-QuickStep. CCC Team startet helt sist av lagene i A-finalen, men kjørte gjennom tempoløypa raskere enn alle andre. 53:43 ble deres sluttid, som ga dem etappeseieren på siste dag.

EF Education vant B-heatet

UAE Team Emirates trillet i gang først som beste lag på nedre halvdel av sammendraget.

30 sekunder bak fulgte Riwal Readynez, før EF Education First startet 58 sekunder bak lederne.

Etter en trøblete start ble det danske laget raskt passert av WorldTour-gutta fra USA. Danskene fikk etter hvert opp tempoet, og holdt tritt med EF Education.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

UAE Team Emirates ble kjørt inn 22 kilometer før mål, og klarte aldri å ta opp kampen. Riwal Readynez suste også forbi UAE.

Med tre kilometer igjen var det kun fire sekunder mellom EF Education First og Riwal Readynez. Danskene prøvde, men maktet ikke å ta igjen de siste sekundene. Til slutt var det seks sekunder mellom dem i mål.

EF Education First endte dermed på niendeplass i Hammer Stavanger, med Riwal på plassen bak.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse