Jumbo-Visma endrer: Jansen og Groenewegen til Milano-Sanremo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.03.19 09:32

Del på    

Nordmannen debuterer i La Primavera.

(procycling.no): Den opprinnelige planen var at Dylan Groenewegen skulle igjennom det ukeslange Katalonia rundt i neste uke, mens Amund Grøndahl Jansen skulle stå over Milano-Sanremo og dukke opp under De Panne uka etter.

ANNONSE: Lørdagens Milano-Sanremo ser du eksklusivt via Eurosport Norge og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Mandag morgen kom så en melding som motsa alt det. Grøndahl Jansen, Groenewegen reiser i stedet til årets første momument, og får blant annet med seg Danny Van Poppel og Wout Van Aert.

– Jeg fikk beskjed i går før start, sier Grøndahl Jansen og sikter til den avsluttende etappen i Paris-Nice.

Dette blir debuten hans i det 291 kilometer lange rittet mellom Milano og kystperla Sanremo.

– Hva tenker du om Milano-Sanremo taktisk sett?

– Det kom jo også plutselig på meg og mitt program, men det blir jo mer interessant nå. Finalen er i hvert fall spennende, sier nordmannen til procycling.no.

Roosen-velt har skapt endringer

Groenewegen vil nå også gjøre Da Panne og Gent-Wevelgem i stedet for å sanke klatrekilometer nord i Spania.

– Katalonia hadde vært matnyttig for Dylan, men det er også Milano-Sanremo. Antall spurtsjanser i Katalonia er begrenset. Dylan vil nå også kjøre Brugge-De Panne der han trolig kan spurte om seieren, uttaler Merijn Zeeman til lagets hjemmeside.

VIDEO: Her kan du se oppsummering fra etappe 4 av Tirreno-Adriatico:

ANNONSE: Husk at du ser både Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo på Eurosport og Eurosport Player denne uka. Skaff deg tilgang her!

Det er skaden til Timo Roosen under Kuurne-Brussel-Kuurne som egentlig ligger bak rokeringen på klassikerlaget. Nederlenderen gikk ned på vei inn mot Oude Kwaremont under den belgiske åpningshelga.

Grøndahl Jansen er blitt forespeilet en fri rolle under Paris-Roubaix, og kunne nok ha forventet seg litt spillerom i ritt som Gent-Wevelgem, E3 Harlebeke og Dvars door Vlaanderen.

– Tror du det endrer seg noe med Dylan inne på laget?

– Jeg har egne sjanser under de fleste klassikerne, men kjøres heller ikke for. Roubaix og Dvars door Vlaanderen har jeg noe mer tyngde i rollen ifølge planen fra desember, men det endres fortløpende, påpeker han.

Uavklart rundt Boasson Hagen

Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm var de to eneste nordmennene som fullførte Paris-Nice i oppkjøringa til Milano-Sanremo.

Boasson Hagen står av Paris-Nice

Alexander Kristoff sto av foran den siste etappen, mens Edvald Boasson Hagen sto av etter seks etapper.

Det er fremdeles uavklart om rudsbygdingen sykler Milano-Sanremo for Dimension Data, mens Bystrøm, Kristoff og nå Grøndahl Jansen alle er meldt klare til den 291 kilometer lange vårklassikeren.

ANNONSE: Vårklassikeren Milano-Sanremo ser du eksklusivt hos Eurosport Norge og Eurosport Player på søndag. Du kan sikre seg tilgang til sykkelfesten her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse