VAR I SUPERFORM TIDLIG: Men nå vurderer Edvald Boasson Hagen og Dimension Data om de skal la ham stå over Milano-Sanremo. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Boasson Hagen står av Paris-Nice

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.03.19 09:40

Del på    

Milano-Sanremo kan også være i fare.

(procycling.no) Etter seks dagers blodslit tok Dimension Data lørdag formiddag avgjørelsen om å trekke Edvald Boasson Hagen ut av Paris-Nice.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove forteller om et ønske om å nullstille rudsbygdingen fysisk og mental på vei inn mot brosteinsklassikerne.

– Edvald starter ikke i dag. Det var en vurdering vi har tatt i løpet av uka. Vi ville se hvordan vi står her. Paris-Nice har hele tiden vært forberedelser til klassikerne og er et veldig hardt løp. Vi trenger mer tid mellom dette og klassikerne, sier belgieren til procycling.no.

Tar snarlig Sanremo-avgjørelse

Van Oudenhove påpeker at de ser på Milano-Sanremo og brosteinsklassikerne som to forskjellige ting. La Primavera virker for tida å være utenfor rekkevidde for nordmannen, og bolken mellom E3 Harelbeke og Paris-Roubaix er hovedfokus for nordmannens del.

– Starter han i Milano-Sanremo?

– Det er ikke bestemt ennå. Det er en vurdering som kommer til å bli tatt i løpet av et par dager. Det er brosteinsklassikerne som er viktigst for oss. Alt som har skjedd fra åpningshelgen til starten av Harelbeke avhenger av det. Vi ser på Milano-Sanremo og brosteinsklassikerne som to forskjellige ting og fokus ligger mellom Harelbeke til Roubaix.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STÅR AV: Edvald Boasson Hagen, her sammen med Sven Erik Bystrøm under den tredje etappen av Paris-Nice, står av «Rittet mot solen» foran den syvende etappen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Van Oudenhove forteller at de ser på Paris-Nice som «treningsarbeidet» og at tallene hans er lovende. Sesongen åpnet strålende med seier på tempoen under sesongdebuten i Valencia. Deretter har klassikerkapteinen slitt med å levere på det nivået igjen.

– Nå ønsker vi å la ham restituere noen dager etter en ekstremt har treningsperiode. Vi er fornøyd med den og har aldri hatt noen resultatmål for ham under Paris-Nice.

Kristoff blir én dag til

30-åringen pådro seg et magevirus under Algarve rundt, men Dimension Data lot ham likevel starte under Omloop Het Nieuwsblad. Hvor lurt det var, er enkelt å stille spørsmålstegn ved i etterkant.

– Det er enkelt å påpeke det i etterkant. En ting er at avgjørelsen ikke bare ligger hos meg. Det er også viljen til rytteren selv og laget. Edvald har havnet litt i samme situasjon som for eksempel Michael Valgren. I etterkant kan man si at det mest sannsynlig ikke var lurt å starte i åpningshelgen, sier Van Oudenhove.

Etter det procycling.no kjenner til, vurderer også Alexander Kristoff å stå av Paris-Nice tidlig. Stavanger-mannen er imidlertid meldt til starten av dagens knalltøffe etappen som avsluttes over Col de Turini. Deretter reiser han hjem. Amund Grøndahl Jansen fortsetter rittet, mens Dylan Groenewegen er venta å stå av før dagens etappe.

Tagget med: , ,

Les også disse