ANDRE ÅR PÅ RAD: Tobias Foss skal til Giro d'Italia også i 2021. FOTO: Jumbo-Visma

Jumbo-Visma bekrefter: Foss til Giro d’Italia 2021

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.01.21 15:58

Del på    

Ny italiensk Grand Tour-sjanse på 23-åringen.

(procycling.no): Fredag offentliggjorde Jumbo-Visma sitt laguttak til både Giro d’Italia 2021 og Tour de France 2021.

Som i høst venter en ny tur til Italia for lagets eneste nordmann. Dermed blir det Italias Grand Tour for andre år på rad for Tobias Svendsen Foss.

Vingrom-syklisten imponerte stort i Giro d’Italia 2020 da han ble nummer 5 på tempoetappen som åpnet rittet i Palermo. Men etter den 9. etappen trakk laget seg fra Giro d’Italia grunnet oppblussende smittetall og positive prøver i rittbobla.

Ingen av lagets mest meriterte Grand Tour-ryttere skal til treukersrittet, men George Bennett skal etter planen være lagets kaptein i sammendraget.

Sesongstarten til Foss skulle egentlig vært i Volta ao Algarve, men det portugisiske rittet har blitt utsatt med nytt forsøk på ritt mellom 5. og 9. mai. Strade Bianche (06.03) og Coppi e Bartali (23.03-27.03) er de rittene Jumbo-Visma foreløpig har bekreftet at er på Foss sin plan.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KJEMPEDEBUT: Tobias Foss kjørte inn blant de ti beste på karrierens aller første Grand Tour-etappe. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Dermed kan nordmannen fort få rollen som kiwi-syklistens aller viktigste hjelper. Bennett var en uhyre viktig hjelper for Primoz Roglic i både Tour de France og Vuelta a España i fjor. Selv har 30-åringen 8. plass fra giroen i 2018 som sin beste Grand Tour-plassering.

Koen Bouwman og Chris Harper er også med som solide klatrere, mens Edoardo Affini og Jos van Emden bidrar med enorm tempostyrke. Rutinerte Paul Martens er med som road captain i det som blir den tyske 37-åringens aller siste Grand Tour i hans siste sesong. På andre siden av aldersskalaen er 22 år gamle David Dekker med. Nederlenderen har en god spurt som nasjonal U23-mester fra 2019. 

Tre kapteiner til touren

Med George Bennett som hovedmann i Giro d’Italia blir det et stjernepreget lag som sendes til Tour de France.

Primoz Roglic, Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk skal lede det nederlandske storlaget med Sepp Kuss og Robert Gesink som de viktigste hjelperne i fjellene. Se heller ikke bort fra at Wout van Aert også i år blir en viktig bidragsyter der.

Mike Teunissen og Tony Martin blir veilederne i lettere terreng for Roglic og co. som var så nære seier i 2020.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse