VANT: Matteo Trentin vant den fjerde etappen i Tour de Wallonie. Foto: Luk Benies / Afp / NTB scanpix

Jubeldag for Etixx i Tour de Wallonie

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.07.16 17:13

Del på    

Dominerte rittet og tok første- og tredjeplass i spurten.

(Procycling.no): Tirsdag var det klart for den fjerde etappen av årets Tour de Wallonie. I den harde og kuperte løypen, var det et mindre felt som kom samlet til mål for å kjempe om seieren.

I spurten var det Matteo Trentin som var raskest. Han vant foran Gediminas Bagdonas (Ag2r) og lagkamerat i Eixx, Gianni Meersman.

– Gutta kjørte utrolig i dag. Det var kaotisk i starten. Alle ga 100 prosent. Vi holdt det samlet til slutten, og jeg skulle kjøre opptrekk for Gianni, men da jeg så at jeg ledet med 150 meter til mål, bare fortsatte jeg hele veien. Denne seieren smaker veldig godt for meg, sa Trentin i det tv-sendte intervjuet etter rittet.

Etixx styrte rittet med jernhånd, og hadde kontroll hele finalen. De nøytraliserte alle angrep, og hele laget ofret seg. De viste også sin styrke i spurten da opptrekkeren Trentin vant.

Det var nemlig flere bruddforsøk underveis på etappen. Det største bruddet besto av ni mann, men denne nimannsgruppen led av dårlig samarbeid, og rytterne angrep om hverandre. Da disse ble hentet 30 kilometer før mål, ble det stadig nye angrep, men Etixx hadde stadig kontroll.

Da det var i overkant av en kilometer igjen, angrep mannen i ungdomstrøyen, Antoine Warnier (Wallonie – Bruxelles), men han ble hentet med mindre enn 400 meter igjen å sykle.

Daniel Hoelgaard er eneste gjenværende nordmann i rittet. Han måtte slippe hovedfeltet mot slutten av etappen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse