HJEMME IGJEN: Steven de Jongh ble funnet etter noen timer, og er på bedringens vei igjen. Foto: Tim De Waele/Getty Images

De Jongh reddet av Strava

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.10.18 18:05

Del på    

– Jeg husker virkelig ingenting, sier Trek-Segafredo-sportsdirektøren som ble meldt savnet på mandag.

(procycling.no): Mandag kveld ventet noen dramatiske timer for Steven de Jongh og hans familie. Den tidligere nederlandske proffsyklisten, som nå er sportsdirektør i Trek-Segafredo, dro ut på sykkeltur. Men mange time senere var han fremdeles ikke kommet hjem.

Klokken 16 la nederlenderens kone, Renée Meijer, ut en etterlysning på Twitter seks timer etter at mannen dro på sykkeltur. Beskjeden spredte seg raskt i sykkelmiljøet, og to timer senere ble han funnet av en gruppe syklister i en ravine like ved veien. Redningsmannskap og helikopter ble så guidet til stedet.

44-åringen benyttet seg av treningsappen Strava, som store deler av verdens syklister bruker til å loggføre alle sykkelturer. Det var ved hjelp av GPS signalene til Strava at man sporet opp ulykkesstedet.

Flere fra lokalmiljøet bidro i jakten på de Jongh. Den nederlandske legen Paul Jorna var blant dem som kom først til den bevistløse sykkelpensjonisten.

– Paul var i nabolaget og reagerte veldig raskt på Twitter-meldingen. Han var flink med Steven da han ble funnet. Vi er så takknemlige, sier De Jongs kone Renée i intervju med De Telegraaf.

Meijer sender også takk til flere nederlendere som bor i nærheten av Girona, blant annet LottoNL-Jumbo-rytter Robert Gesink. Landsmannen slang seg på sykkelen og dro på leting så snart han så Twitter-meldingene som sirkulerte mandag kveld.

– Jeg vil takke Strava. Det var den store livredderen, konstaterer Meijer.

For 44-år gamle Steven de Jongh har smertene i kroppen vært store etter at han kviknet til, og hjernerystelsen har ikke gitt seg. Han brakk dog ingen bein, og har nå fått dra hjem fra sykehuset. Han synes det er vanskelig å prate om det som skjedde.

– Det skumle er at jeg var borte i flere timer, og jeg aner ingenting. Jeg husker virkelig ingenting av det som skjedde. Det er et stort svart hull.

Nøyaktig hva som skjedde med de Jongh er ukjent, men politiet undersøker nå saken.

Tagget med: , , ,

Les også disse