EN SJANSE TIL: Joker Byggtorget hang ikke med på den første av de to etappene som skal sykles søndag. Foto: Frank Wøien Mo

Joker Byggtorget misset vinnerbruddet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.04.16 11:44

Del på    

Bjørn Tore Hoem tapte tid i Circuit des Ardennes.

Den første av søndagens to korte etapper i Circuit de Ardennes hadde både start og målgang i Sedan, nord-øst i Frankrike. Joker Byggtorget var meget aktive underveis på etappen, men var ikke med i det avgjørende bruddet.

Olivier Pardini (Wallonie-Bruxelles) angrep fra en gruppe på elleve ryttere og vant i ensom majestet. Belgieren tok også over ledelsen i sammendraget.

Hoem tapte tid
I den siste bakken støtet Reidar Borgersen og Bjørn Tore Hoem. Joker-duoen forsøkte å få kontakt med tetgruppa, men det ble for langt opp. Hoem trillet over målstreken 14 sekunder bak vinneren.

24-åringen lå på femteplass etter lørdagens andre etappe. Etter søndagens etappe ligger nordmannen nå på 12.plass, 18 sekunder bak Wallonie-rytteren i ledertrøya.

Den fjerde og siste etappen starter søndag klokken 14:30 og er 97 kilometer lang.

Slik gikk det til:
Fire kilometer etter at startskuddet gikk prøvde Reidar Borgersen seg i et brudd. Sammen med tre andre ryttere fikk han en luke på 30 sekunder.

Fem mil fra mål ble bruddforsøket slukt av en større gruppe. En ny kvintett angrep og dannet et nytt brudd. Barbas (Armée de Terre), Dassonville (HP BTP-Auber 93), Pardini (Wallonie-Bruxelles) og McLaughlin (Felbermayr)  ledet med et drøyt minutt 33 kilometer fra mål.

Timothy Dupont ledet rittet etter to etapper og det var laget hans, Véranda-Willems, som kontrollerte hovedfeltet. Det belgiske laget sørget for et samlet felt med 16 kilometer igjen.

Nye angrep
Det var fortsatt angrepsvillige ryttere i feltet og en ny gruppe ryttere slet seg løs. En mil fra mål ledet elleve ryttere med 29 sekunder.

Den siste bakken kom med bare fire kilometer igjen. Her angrep både Bjørn Tore Hoem og Reidar Borgersen. Joker-duoen forsøkte å kjøre seg opp til bruddet i teten.

Innenfor de to siste kilometerne angrep Olivier Pardini (Wallonie-Bruxelles).  Belgieren timet det perfekt og vant etappen i ensom majestet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse