BARE NESTEN: August Jensen veltet like før oppløpet i Ungarn. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Jensen veltet like før målbakken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.06.19 17:55

Del på    

Sjansen glapp på siste kilometer i Ungarn.

ESZTERGOM (procycling.no): Både Team Coop og August Jensen kjempet om seieren på første etappe av Ungarn rundt.

Etter prologen på tirsdag lå bodøværingen langt framme på fjerdeplass i sammendraget, og den fine formen fortsatte lenge på andre dag. Men like før den siste kneika opp mot målstreken startet så veltet Jensen. Med lagkompisene Mihkel Räim og Krists Neilands på hjul sklei han ut i svingen.

Duoen som fulgte bak holdt seg på sykkelen, men mistet noen posisjoner og klarte ikke kjempe om seieren.

– Det var en sving før mål. Jeg sklei bare ut. Jeg hadde ganske bra fart, så var det vel en Androni-rytter som så jeg kom og kjørte litt ut. Så da hadde jeg ikke den linja jeg skulle ha. Men jeg tror ikke jeg har slått meg så mye, sier August Jensen til procycling.no like etter målgang.

– Det var Mihkel Räim som skulle spurte, og jeg skulle være sisteopptrekker. Så havnet vi litt bakpå, så da tok jeg bare å skulle føre han opp før svingen. Så fikk jeg litt for stor fart, men sånt skjer, forklarer bodøværingen.

Positive signaler fra laget

På den siste harde stigningen var Jensen andremann over toppen, og fulgte angrepet fra Luis Ángel Maté (Cofidis). At formen er bra virker sikkert.

– Beina er for så vidt bra. Jeg håper å få til noe bra i sammendraget. Det er dumt med den velten, men sånt skjer. 

Israel Cycling Academy-ryttern er på utgående kontrakt i laget i hans andre år som proff. Resultatene har latt vente på seg, da Jensen har kjørt mye som hjelper.

– Det er dumt å velte nå når jeg hadde gode bein og mye å kjøre med. Jeg kan ikke gjøre så mye med det. Men jeg får ta med meg de gode beina og håpe at det ikke preger meg for mye.

Om formen bevares kan et godt resultat her være viktig. Men selv om den første proffseieren lar vente på seg, så får Jensen positive signaler rundt jobben han gjør.

– Jeg trives i laget, og jeg tror de er fornøyde med meg. Men jeg har lyst til å kjøre flere resultater selvfølgelig. De virker fornøyde, men det er ikke så lett å kjøre resultater når man gjør mye i forkant. Jeg fikk mange sjanser i Coop, så det savner jeg litt. Men vi får håpe at det kommer, avslutter 27-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BESTE COOP-RYTTER: Louis Bendixen tråkket inn til fjerdeplass i Ungarn. Foto: Team Coop

Coop-danske på fjerdeplass

Team Coop sin danske, Louis Bendixen, klarte seg bedre gjennom siste svang. Han hang med helt til det siste, men klarte ikke matche Manuel Belletti (Androni) på oppløpet. Dansken endte til slutt på fjerdeplass bak Belletti, Hugo Hofstetter (Codifis) og Dusan Rajovic (Adria Mobil).

– Det var tett på nummer tre og to. Men beina var tunge mot slutten. Vi kjørte to lange stigninger på mange kilometer i forkant før mål. Så jeg hadde ikke så mye igjen. Men jeg er fornøyd med fjerdeplassen. Jeg ligger som nummer ni etter prologen i går, så jeg tror jeg klatrer noen plasser i sammendraget, sier Bendixen til procycling.no like etter målgang i Esztergom.

Dansken viste seg fram i brudd i Tour of Norway, og merker at det ga avkastning.

– Jeg føler formen er god. Det var fedt å sykle i Tour of Norway forrige uke å få noen gode kilometer i ritt. Så dette skal bli en god uke tror jeg. Vi får se. Det kommer noen lange stigninger med noen lange dager nå. Men som jeg så på profilene så er dag fire den hardeste. De to neste dagene skal jeg prøve å være med på slutten.

To lange bakker

En krevende klatring ble syklet to ganger på de siste seks milene. Den siste gangen opp var det Androni Giocattoli-Sidermec og Neri Sottoli-Selle Italia-KTM som dominerte fremre del av feltet. Dobogoko-stigningen er 7,1 kilometer lang med 4,1 prosent stigning i snitt. De italienske prokonti-lagene sitt kjør sørget for en kraftig avskalling bak i feltet.

Luis Ángel Maté (Cofidis) angrep like før toppen, men ble fulgt av både August Jensen og Krists Neilands fra Israel Cycling Academy.

I den påfølgende utforkjøringen angrep Dušan Rajović (Adria Mobil). Serberen kjørte dristig de neste kilometerne, og økte ledelsen. Men nede i lavlandet igjen ble Adria-rytteren rakst kjørt inn av et felt der det fremdeles satt omlag 50 ryttere.

Androni sine røde trøyer tok kontroll på de siste fem kilometerne for spurter Manuel Belletti som leverte varene på oppløpet i Esztergom.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse