BEST IGJEN: August Jensen beste norske på ny etappe av Tour de Normandie. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Misfornøyd etter topp 10

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 12.08.16 19:38

Del på    

August Jensen har terpet på spurten og mener han kunne blitt topp 5.

SANDNESSJØEN (procycling.no): For etter hektiske sentrumsrunder på Arctic Races andre etappe, krysset 24-åringen målstreken på tiendeplass som beste norske kontinentalrytter. Fridtjof Røinås fra Sparebanken Sør ble nummer 15.

Det nordnorske talentet skulle imidlertid gjerne sett at han fikk bedre uttelling.

– I rundene var det ekstremt hektisk, så det handlet om posisjon hele veien. Dessverre hadde jeg en dårlig posisjon i spurten. Alt i alt er jeg lite fornøyd, sier han til procycling.no.

– Lite fornøyd?

– Ja. Jeg kunne klart en bedre plassering om posisjonen hadde vært bedre.

– Hvor god da?

– Hvertfall topp fem. Jeg hadde veldig bra fart da jeg først kom i gang, men sånn er det.

Har tatt steg
For få år siden uttalte Jensen at han ikke så på seg selv som en spurter. Men etter topp ti på fredagens etappe, samt tredjeplass på finaleetappen til Sarpsborg i Tour of Norway, har Bodø-væringen bevist at han har tatt steg.

– Jeg har øvd en del på det og lagt inn flere spurter på trening, forteller han.

Og det var nettopp Sarpsborg som lå i bakhodet til Coop-laget fredag. Sportsdirektør Olav Alexander Benjaminsen røper at parallellene ble dratt allerede på lagmøtet før etappen.

– Vi anså finalerunden som seig, så vi antok at det ville bli et likt scenario, forteller Benjaminsen.

procycling.no tok plass i følgebilen til Coop Østerhus på fredagens etappe. Der var det ikke god stemning da Sandnes-laget som eneste norske ikke kom seg med i bruddet. Dermed smakte trolig topp ti-plasseringen til Jensen ekstra godt.

Spent på sammendraget
Jensen har helt siden lagpresentasjonen i Bodø onsdag gjort det klart at det er sammendraget som står sentralt for ham i årets Arctic Race. Selv om han har plukket to klatretrøyer i samme ritt tidligere, mener han tiden nå er moden for å kjempe om en topp ti plassering sammenlagt til slutt.

Da må han imidlertid henge med på lørdagens tredje etappe som har målgang på Korgfjellet, samme fjell feltet besteg tidlig på den andre etappen.

– Jeg henger nok ikke med de beste opp der, men jeg håper at «de beste» bare er 5-6 stykker og at jeg kan komme inn i en gruppe to. Sammenlagtkanonene har bare sittet stille til nå, så vi får se i morgen hva vi klarer å få til, sier han.

Også Benjaminsen er spent på hvordan lørdagens ritt vil utspille seg, men setter sin lit til Jensen.

– Han har brukt lite krefter så langt, så jeg ser frem til i morgen. Både han og Øivind (Lukkedahl) kan gjøre det bra der.

Både Jensen og Lukkedahl er 14 sekunder bak i sammendraget. Beste norske kontinentalrytter etter andre etappe er Adrias Aas Stien fra Joker Byggtorget. Etter å ha plukket bonussekunder underveis på etappen, ligger han på fjerdeplass, fem sekunder bak ledende Danny Van Poppel.

Tagget med: , , ,

Les også disse