Prøv Procycling Pluss idag

BRA NIVÅ: - Jeg har syklet her to år tidligere. Det er et internasjonalt felt. Det er ikke noe dårlig nivå, det kan ingen komme å si, sier August Jensen. Her i gul ledertrøye, flankert av fjorårsvinner Ruben Guerreiro (venstre) og den tidligere Tour de France-helten David de la Fuente (høyre). Foto: Coop-Øster Hus.

Jensen: – Det gir selvtillit

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.03.16 21:29

Del på    

Bodøværingen godt fornøyd med årets første seier.

– Vi satt ganske fint i det med mange menn. Vi prøvde å finne hverandre, men samtidig var det ganske kaotisk. Krister Hagen gjorde en veldig god jobb fra 800 meter til 200 meter igjen, og så fikk jeg hjulet til en portugiser. Da var jeg i andre posisjon med 150 meter igjen, og da var det bare å starte spurten. Det holdt helt heldigvis helt inn, sier August Jensen, en drøy time etter at han vant den første etappen av GP Liberty Seguros.

Etter å ha vært gjennom dopingkontrollen snakker Coop-Øster Hus-rytteren til procycling.no på vei tilbake til hotellet, hvor morgendagens slagplan skal bli lagt. Laget stiller redusert i portugisiske GP Liberty Seguros, men det hindret dem ikke fra å ha fem ryttere i det drøyt 60-manns sterke hovedfeltet.

Der hvor de andre lagene har åtte ryttere til rådighet, har rogalandslaget kun med seg seks ryttere til det første av to ritt i Portugal. Håvard Blikra og Øivind Lukkedal kommer ned til Volta ao Alentejo, men kunne nok allerede på søndag vært en viktig ressurs.

– Vi er jo litt redusert. Vi er jo bare seks mann i et åttemannsritt, det er jo ikke akkurat en fordel. Vi har i hvert fall seks sterke mann. Vi har ett mål i morgen, og det er å beholde trøya. På papiret skal det være en litt hardere etappe, og det bør i utgangspunktet passe oss bra, mener Jensen.

Tror bonussekundene vil bli avgjørende
24-åringen forteller at han satt med lette bein i bakkene under lørdagens etappe, noe som kan love bra foran søndagens avslutningsetappe. På grunn av de ti bonussekundene han tok ved målgang leder Jensen rittet sammenlagt, men hele ni ryttere er innenfor ti sekunder i sammendraget.

– Erfaringsmessig fra i fjor, så ble jo rittet avgjort på bonussekunder på innlagte spurter og i mål, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som forteller at det var et portugisisk lag som var offensive underveis på mellomspurtene på lørdag.

– Når vi vet at det ble avgjort på det i fjor, så skal vi ikke se vekk fra at det blir det i år også. Det er ikke noen krevende finale. Skal man komme unna, må man gjøre det tidlig. Nå har August fått et godt utgangspunkt med ti bonussekunder i dag, så får vi se hva morgendagen bringer, sier en spent sportsdirektør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Olav Aleksander Benjaminsen

MIDTPUNKT: Selv med UCI-president Brian Cookson tilstede, var det August Jensen som var dagens mann i Portugal. Foto: Olav Aleksander Benjaminsen.

Tidlig seier gjør godt
Med både Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta ute i proffenes rekker, har ansvaret på August Jensen blitt større foran sesongen. Han var derfor lettet over å få en UCI-seier såpass tidlig i sesongen.

– Å få den første seieren i det tredje rittet er alltid gøy. Det var kjekt å få den seieren så tidlig i sesongen. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Jensen.

Foruten en seier i U23-NM i 2012, tok Coop-syklisten sine første UCI-seiere i 2015. Da vant han både den siste etappen og Kreiz Breizh Elites sammenlagt. Bodøværingen har de senere sesongene også markert seg med to klatretrøyer i Arctic Race. Nordmannen uttalte før sesongen at han fremdeles jakter proffdrømmen, og da er det ikke dumt med en god start på sesongen.

– Det gir selvtillit til både meg og hele laget. Det viser at vi har gjort en god jobb i vinter. Med lite konkurranse de siste månedene er det alltid spørsmål hvordan du føler deg. Å få en slik seier i starten i sesongen viser at man har gjort noe riktig i løpet av vinteren, mener Jensen.

 – Har du tatt noen steg i vinter?

– Jeg har i hvert fall gjort det jeg skal gjøre i vinter. Jeg har aldri tatt en UCI-seier så tidlig i sesongen, så det lover i hvert fall bra. Så må vi holde trykket oppe, og ikke hvile på laurbærene.

Tagget med: , ,

Les også disse