Prøv Procycling Pluss idag

VISTE STYRKE: På den famøse etappen opp Mont Ventoux viste Bauke Mollema seg fram. Her foran Froome og Porte før møtet med motorsykkelen. Foto: EPA/YOAN VALAT

– Jeg vil utnytte enhver svakhet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.07.16 12:50

Del på    

Bauke Mollema om sammenlagtkampen mot Froome.

Han har vært blant de ti beste i Tour de France tre år på rad, men at Bauke Mollema skulle bli Chris Froome sin største konkurrent i Tour de France kom som en overraskelse på de aller fleste.

Nå er nederlenderen i ferd med å bryte nok en barriere i sin karriere. Trek-Segafredo-rytteren er kun fire etapper fra sin første pallplass i La Grande Boucle. Som andremann, 1:47 bak Froome, er trolig Mollema mannen som kan skape spenning i sammendraget.

– Froome har angrepet i utforkjøringene og i sidevinden. Han kjører offensivt og prøver å ta tid over alt. Med to Tour-seire fra før er han er den store favoritten nå som han har nesten to minutter på meg. Det er Froome som har press på seg, for med et så stort budsjett så burde Team Sky vinne Tour de France, beretter Trek-Segafredo-rytteren ifølge cyclingnews.com.

– Vi får se om jeg kan ta den gule trøya. Det er selvfølgelig det jeg drømmer om, men jeg tar en dag av gangen. To minutter er ganske mye. Jeg kan ikke huske å ha tatt to minutter på Froome noen gang, men jeg er i mitt livs form. Jeg vil utnytte enhver svakhet hos Froome til å angripe, sa Mollema til et samlet pressekorps på tirsdagens pressekonferanse.

epa05431717 Dutch cyclist Bauke Mollema speaks during a press conference of team Trek-Segafredo on a Tour de France rest day at the US embassy in Bern, Switzerland, July 19, 2016. EPA/PETER KLAUNZER

POPULÆR: Et internasjonalt pressekorps møtte tallfulle opp på den amerikanske ambasaden i Bern, hvor Trek-Segafredo hadde sin pressekonferanse. Foto: EPA/PETER KLAUNZER

Verdifull rutine
På Trek-Segafredo sin pressekonferanse i Andorra, under den første hviledagen, ble kun dekket av noen nederlandske journalister. På den andre hviledagen er historien en helt annen. Et kobbel av mediefolk, fra hele verden, møtte i Bern for å høre hva Mollema hadde å si om de siste etappene.

Dette er ikke første gang 29-åringen ligger på andreplass i Tour de France. I 2013 lå han fire minutter bak Froome inn til andre hviledag. Mollema endte på sjetteplass det året, men tror rutinen han har opparbeidet seg vil sørge for at han beholder pallplassen.

– Presset fra media var litt nytt for meg da. Jeg var yngre, og nå vet jeg litt mer hva som kommer med slike prestasjoner. Det dreier seg ikke bare om sykling lenger, man må også forholde seg til media. Jeg har blitt mer rutinert siden den gang.

– Nivået mitt er mye høyere nå enn i 2013.  Jeg hadde én god fjelletappe, i Pyreneene, og en etappe der jeg tok tid i sidevinden. I resten av fjellene var jeg ikke like god som jeg er i år, hevder Trek-rytteren.

Begynte sent med sykling
Han kommer fra sykkelelskende Nederland, men det var først som 16-åring at Mollema fikk sin første landeveissykkel. To år senere syklet han sine første ritt, og i 2008 signerte han proffkontrakt med Rabobank. Allerede i sin Grand Tour-debut, som kom i Giro d’Italia 2010, viste Groningen-syklisten sitt sammenlagt-kaliber da han kapret tolvteplassen.

Selv tror Mollema at hans relativt sene start kan være en fordel.

– Kanskje det gir meg et fortrinn sammenliknet med de som har holdt på litt lenger. Det holder meg fresh. Jeg oppdager stadig nye ting ved sporten, og opplever fortsatt progresjon. Det tror jeg er viktig for folk på min alder, og jeg tror jeg fortsatt kan bli enda bedre i årene som kommer.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse