VM-DRØM: Vincenzo Nibali håper på gull i VM. Her på vei mot seier i lørdagens Il Lombardia. Foto: Tim De Waele

– Jeg vil bli verdensmester

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.10.17 22:22

Del på    

Vincenzo Nibali håper på gull i Innsbruck.

(procycling.no): Vincenzo Nibali har vunnet mye. Sammenlagt- og etappeseier fra Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España er alle en del av hans palmarès. Med triumfen i lørdagens 111. utgave av Il Lombardia har han nå to seirer fra høstens monument. Nå vil han fullføre merittlista.

– Jeg vil bli verdensmester. VM-gull, eller OL-gull. Eller begge deler! sier Nibali til Velonews.

Sjansen til OL-gull hadde Lo Squalo senest i 2016, men det endte med velt i utforkjøringen i Rio, og et brukket kragebein. I VM-sammenheng var 2013 forrige gang klatrerne gjorde opp om gullet. Rui Costa hentet Joaquim Rodriguez, og tok karrierens største seier. Alejandro Valverde tok sin femte VM-medalje som tredjemann, mens Nibali ble nummer fire. Etter tre år med Sagan-dominans, venter atskillig flere høydemeter i Innsbruck under neste års VM.

Mesterskapet i Østerrike er et av Bahrain-kapteinen sine to store mål når det gjelder endagsritt i 2017.

– Jeg har allerede omfavnet Liège-Bastogne-Liège, som er et ritt jeg liker veldig godt. Jeg vil vinne det, selv om det er vanskelig. Og så er det VM. Det er mange sterke ryttere i ritt som det der, slik som Julian Alaphilippe, så det blir ikke lett.

Også i La Doyenne har italieneren vært nære triumf før. I 2012 ble han nummer to, kun slått av Maxim Iglinskiy.

I 2017 ble det kun to endagsritt på 32-åringen gjennom vårsesongen: Strade Bianche og GP Industria & Artigianato.

– Jeg savnet å kjøre klassikerne i 2017, men det er vanskeligere å være i god form på starten av året enn det er på slutten. Den mentale og fysiske formen jeg har vist nå er mye takket være Vuelta a España, forklarer Nibali.

Med tredjeplass i Giro d’Italia, andreplass i Vuelta a España og monumentseier i Lombardia har Haien god grunn til å være fornøyd med 2017.

– Nå vil jeg bare tenke på seieren i Lombardia, og nyte sesongslutten.

I Bergen-VM ble fjerdeplassen til Matteo Trentin det beste italienske resultatet hos herrene. I 2018 er det ti år siden Alessandro Ballan ble den forrige italienske verdensmesteren. Da fullførte han et italiensk VM-hattrick med tre gull på rad. Den italienske tifosi kan nok føle seg sikker på at Nibali vil gjøre alt han kan, for å starte en ny italiensk VM-dominans i 2018.

Tagget med: , , ,

Les også disse