MYE FRUSTRASJON: Først glei bruddet av gårde, så begynte sykkelen til Eiking å krangle. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Jeg var egentlig jækla frustrert og forbanna

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.07.19 13:55

Del på    

Den sjette etappen ble en lang dag på sykkelen for Odd Christian Eiking.

BELFORT (procycling.no): Odd Christian Eiking har hatt en relativt anonym Tour de France-debut på de seks første etappene. Men at han ikke havnet i bruddet på torsdagens etappe var ikke fordi han ikke forsøkte.

– Det er vanskelig på dager som i går. Du vet liksom ikke helt når bruddet går. Jeg var veldig giret på å være der. Så var det en spurt etter et par mil der og så det var litt usikkerhet. Men jeg trodde det kom til å gå før der. Så jeg gikk på første og tenkte det kom til å ta en ti minutter før det begynte å skje noe. Men så gikk det på andre forsøk, sier Eiking til procycling.no før fredagens maratonetappe. 

– De bare glei av gårde. Så satt jeg der med hånda i buksa og tenkte «Det var det». Det er ikke noe jeg kan gjøre. Vi hadde to mann med i bruddet, påpeker Wanty-rytteren.

Da det første bruddforsøket, der Eiking satt, ble kjørt inn gikk både Xandro Meurisse og Andrea Pasqualon av gårde i bruddet som raskt etablerte seg. To av Wanty Gobert sine tre utvalgte for etappen var dermed med i bruddet som gikk inn. Meurisse endte på tredjeplass bak Teuns og Ciccone.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tenkte at det kom til å ta litt tid. Enten så går det på første eller så tar det litt tid. Det gikk verken på første eller tok tid. Det gikk på andre. Vi hadde jo to mann med. Jeg ville ikke ødelegge da. Hovedmålet var jo Xandro Meurisse. Pasqualon eller meg skulle også være med. Så han var også med. Det var egentlig ingen grunn for at jeg skulle kave for å være med. Tre mann kunne blitt mye. Ikke for mye, men det kommer andre etapper, konstaterer 24-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KOM SEG FRAM: Xandro Meurisse tok tredjeplassen på etappen til La Planche des Belles Filles. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Dermed ble de neste fire timene på sykkelen ekstra lange for Wanty-syklisten som i tillegg hadde en kranglete sykkel å hanskes med.

– Jeg var egentlig jækla frustrert og forbanna i starten da, humrer Eiking over at bruddsjansen røk.

– Men da var det bare å sitte der. Jeg hadde litt mekanisk trøbbel i går. Jeg måtte bytte sykkel to ganger. Jeg fikk kjedet på utsiden av storeskiven og et ledd knakk i kjedet. Så jeg måtte bytte til reservesykkelen mens de fikset problemet. Så fikk jeg den tilbake men de hadde ikke fikset det. Han trodde det bare var giret som var ødelagt men det var jo hele kjedet, forklarer syklisten fra Askøy.

– Jeg kom opp igjen i bunnen av den lille tredjekategorien. Da hadde det splittet seg i utforkjøringen mens jeg var på vei opp. Da kom jeg opp og kom rett opp i siste gruppettoen. Så tenkte jeg skal jeg passere her bare for å passere? Men jeg tok det bare med ro.

Toget var gått og syklistene var spredd over hele løypa. Eiking endte til slutt i gruppettoen og kom i mål på 144. plass 22 minutter bak etappevinneren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse