VERDENSMESTER: Rohan Dennis slo tilbake etter en vanskelig sesong og tok VM-gullet på tempo i Yorkshire. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

– Jeg slet mentalt og det påvirket livet hjemme

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.19 12:11

Del på    

Rohan Dennis forlot Bahrain-Merida for familiens beste.

(procycling.no): I den nyeste episoden av Geraint Thomas og Luke Rowe sin podkast Watts Occurring åpner Rohan Dennis opp om Tour de France-avskjeden og veien mot VM-gullet i Yorkshire.

18. juli, midt på den tolvte etappen av Tour de France, sto australieren plutselig av verdens største sykkelritt. At det var dagen før tempoetappen i Pau gjorde det enda merkeligere. Men det var mye som lå bak.

– Det var ikke bra for meg og familien min å være der. Jeg slet mentalt og det påvirket livet hjemme. Det kom bare til å bli verre så jeg bestemte meg for å gjøre det som var best for familien min og dro videre, sier Dennis i samtale med Thomas og Rowe.

– Det skjedde mer bak kulissene. Men jeg ønsket ikke å nå et punkt der jeg virkelig var deprimert. Om jeg ikke trakk meg ut av rittet så ville det nok gått ille.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TRAFF TIL SLUTT: Rohan Dennis fant tempoformen på siste forsøk og tok sitt andre strake VM-gull. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Formutløsning til slutt

Julian Alaphilippe herjet seg til seier på tempoetappen dagen etter. Dennis tror ikke han selv kunne endret utfallet.

– For å være ærlig så hadde jeg ikke vunnet den tempoen. Jeg gjorde tingene mine hele sesongen, men følte aldri at jeg fløy, konstaterer mannen med to VM-gull på rad i kampen mot klokka.

Den tolvte etappen var siste gang 29-åringen syklet ritt for Bahrain-Merida.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg ønsket å kjøre vueltaen. Men fikk ikke kjøre. Det ble en mental kamp som også ble preget av alt som skjedde på nett. Jeg lurte på hvilken plass jeg hadde i sykkelsporten. Men jeg kunne ikke si noe tilbake. Vi ble enige om å holde det bak lukkede dører, men noen ting slapp ut.

Etter en vanskelig sesong fikk han sitt høydepunkt på den viktigste dagen. Omlag ti dager før temporittet i VM merket 29-åringen at den flyvende følelsen var tilbake.

Ett minutt og ni sekunder ble seiersmarginen ned til Remco Evenepoel etter 54 kilometer i Harrogate.

– Det var en lettelse, mer enn noe annet. Jeg møtte kona mi og sønnen min på målstreken. Det var et godt øyeblikk.

En djevel på detaljer

Kontrakten med Bahrain-Merida ble avsluttet, men det var ikke flust med andre tilbud.

– Samtalene startet ganske sent. Det ble først offisielt 6. desember, men vi var enige før det og alt startet i oktober en gang. Det var et par andre tilbud, men for å være ærlig så var dette den klart beste matchen, ytrer Dennis.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er stedet jeg tror kan støtte mine tempo- og OL-ambisjoner på best mulig måte. Laget har alltid virket veldig fokuserte på detaljer. Jeg har roet meg litt på det området de siste årene. Men når det er noe som kan gjøres og folk bare drar på skuldrene og sier «jeg gidder ikke» så irriterer det meg. Og det skjer ikke i dette laget.

Foreløpig ser Giro d’Italia ut til å være det viktigste målet på vårparten for Dennis, men det er ingen tvil om at de absolutte høydepunktene for tempokanonen neste år er OL-tempoen i Tokyo og VM-tempoen i Sveits.

Tagget med: , , , ,

Les også disse