SLITER MED HOLD: George Bennett har fjernet tre store bruskbiter og håper å bli kvitt problemene som har holdt ham tilbake i mange år. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Jeg har egentlig fjernet tre ribbein

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.11.19 17:17

Del på    

George Bennett under kniven for å bli kvitt hold-problemene.

(procycling.no): George Bennett har syklet med et handikap i flere år. Når kiwien virkelig graver dypt, så hogger det i siden. Hold, eller sting, har holdt ham tilbake. 29-åringen har blitt diagnostisert med det som på engelsk kalles slipping rib syndrome.

Det som faktisk skjer er at brusket på de nedre ribbeinene glir løs og beveger seg. Konsekvensen blir at Bennett ofte får stikkende smerter i brystet når han nærmer seg maks innsats på sykkelen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Smertene var i år på et verre nivå enn tidligere sesonger. Nå går Jumbo-Visma-rytteren drastisk til verks for å få bukt med hold-problemene.

– Jeg hadde en stor operasjon for noen uker siden og jeg håper det hjelper. Jeg har hatt hold så lenge og det hemmet meg virkelig i år. Hver gang det blir hardt så får jeg denne stikkende smerten. Operasjonen er ganske drastisk, men jeg har egentlig fjernet tre ribbein, sier Bennett til Cyclingnews.

– Det høres verre ut enn det er, men hver av dem var omlag åtte centimeter lang og lagd av brusk, forklarer Jumbo-Visma-syklisten.

Flere operasjoner uten effekt

Dagen etter operasjonen ble Bennett skrevet ut fra sykehuset, med beskjed om å vente med trening. Derfor vet han fremdeles ikke om inngrepet har hatt den ønskede effekten.

– Jeg har hatt et par operasjoner tidligere. Det var mest litt prøvende arbeid der vi håpet å fikse stinget, men vi er optimistiske på at vi nå har funnet løsningen. Jeg har vært optimistisk et par ganger tidligere, og hatt kirurgi som ikke fungerte, men nå tror jeg at jeg kan teste sykkelen igjen om en uke.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Å legge seg under kniven enda en gang, med et større inngrep enn tidligere, var ingen enkel avgjørelse for Bennett.

– Jeg elsker sykling og det er et enkelt karrierevalg for meg. Jeg sliter ikke med å finne lidenskapen, men det er ikke holdbart når du føler en kniv i magen din hver gang du tar i.

– Vi satt oss ned, med familien og kjæresten min, og ble enige om at jeg ikke er halvveis i karrieren en gang. Og at de beste årene mine er foran meg. Jeg har lyst til å gjøre det beste ut av dem. Om dette virker så åpner det nye dører for meg. Jeg har holdt igjen på trening også, ikke bare i ritt, på grunn av dette. Så vi får se hvordan dette går.

Tagget med: , , ,

Les også disse