Prøv Procycling Pluss idag

OVERLEGEN: Tom Dumoulin tok sin andre etappeseier i årets Tour de France da han knuste resten av feltet på tempoen. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

– Jeg er OL-favoritten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.16 11:20

Del på    

Tom Dumoulin drømmer om gull i Rio.

Da Tom Dumoulin vant lørdagens etappe tok han den første nederlandske seieren på en individuell Tour-tempo på 26 år. Da hans landsmann Erik Breuking vant den 20. etappen i 1990 var Tom Dumoulin fortsatt ikke født.

Det var aldri noen tvil. Giant-Alpecin-rytteren var suveren over de 37.5 kilometerne, ledet ved samtlige mellomtider, og var 1:03 foran Chris Froome ved målgang. Snaue fire uker før nederlenderen starter temporittet i OL i Rio trives Dumoulin godt i favorittrollen.

– Jeg tror jeg er favoritten til OL nå. Det kan jeg ikke nekte for etter det som skjedde i dag, sa Dumoulin etter målgang ifølge CyclingWeekly. 25-åringen våger ikke love gull, men tror muligheten er der.

– Det er annerledes å gjøre en tempo i Touren etter 12 dager. Her sykler jeg mot folk som sliter seg ut hver dag, og jeg har ikke gjort det. Det er noe annet enn å skulle prestere på den ene dagen i OL.

Velger seg enkeltetapper
Flere av rytterne som trolig blir hans argeste konkurrenter i Brasil OL var ikke i nærheten av nederlenderens nivå på lørdagens tempo. Utenom Froome kan ryttere som Rohan Dennis (1:41 bak) og Tony Martin (2:05 bak) nevnes.

– Det er fortsatt fire uker igjen til tempoen i Rio. Mye kan skje med min form og deres form innen den tid. Derfor må jeg prøve å bevare den superformen jeg er i nå, så jeg går ikke i kjelleren hver dag her i Touren. Jeg ser meg ut noen etapper og sparer meg på de andre.

Den nederlandske tempokongen har valgt sine etapper med omhu, noe som har gitt avkastning. Temposeieren var hans andre triumf i årets Tour de France, etter at han først vant den knallharde klatreetappen til Andorra i ensom majestet.

VANT: Tom Dumoulin. Her fra en tidligere anledning. Foto: EPA/Javier Lizon

OVERRASKET: De færreste forventet at Tom Dumoulin skulle forsvare ledertrøya i fjorårets Spania rundt så lenge som han gjorde. Foto: EPA/Javier Lizon

Vil vinne en Grand Tour
I 2015 viste Dumoulin frem sitt Grand Tour-potensiale for aller første gang. Han ledet Spania rundt helt til den nest siste etappen, da han mistet ledertrøya til Fabio Aru. 25-åringen endte på sjetteplass, men han beviste mye gjennom de tre ukene på spansk jord.

Dog velger Dumoulin å vente med å fokusere på sammendraget i treukersritt. Maastricht-syklisten har gjort det klart gjennom hele 2016 at Rio OL er målet, men han innrømmer at han ønsker å vinne en Grand Tour en gang.

– Jeg har sagt det mange ganger. En gang i fremtiden vil jeg bli en sammenlagtrytter og fokusere på sammendraget, men jeg vet ikke når det blir.

Tagget med: , , , ,

Les også disse