Prøv Procycling Pluss idag

MED FLAGGET: Fabio Jakobsen fikk med seg et tyrkisk flagg på de siste meterne av tredje etappe i Tyrkia rundt. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Jakobsen vant med det tyrkiske flagget på styret

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.04.19 13:59

Del på    

VIDEO: Hektet med tilskuer sitt flagg på oppløpet.

(procycling.no): På åpningsetappen av Tyrkia rundt tabbet han seg ut, men på skjærtorsdag slo Fabio Jakobsen tilbake.

En kjapp etappe på 122,6 kilometer fra Çanakkale til Edremit hadde flere kategoriserte stigninger underveis, men de siste fem milene fant sted i særdeles lettkjørt terreng.

For tredje dag på rad kom et samlet felt inn mot mål, men etter to etapper dominert av Sam Bennett og Bora-Hansgrohe var det Deceuninck-QuickStep sin tur i dag.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

På første etappe bommet Jakobsen i spurten, da han trodde målstreken var noen meter før den faktisk kom. Dermed ble han passert av Sam Bennett. Unggutten hadde lært av sine feil, og holdt trøkket helt til den faktiske målstreken på tredje etappe. Han fikk først et strålende opptrekk av Max Richeze, og fikk åpne spurten først med 150 meter igjen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det kunne dog godt riktig så ille. Nederlenderen holdt seg tett til barrièrene, der fremmøtte fans sto og veivet med en rekke små tyrkiske flagg. Et av dem hektet seg fast i styret til Deceuninck-QuickStep-rytteren. Men heldigvis preget det ham ikke, og 22-åringen tok sin tredje seier for sesongen.

– Uten laget mitt hadde dette vært umulig for meg. Denne seieren var mulig takket være dem. Okey, jeg spurter til slutt, men de får meg i en god posisjon og Max Richeze var min siste mann. Han holdt meg til det var 200 meter igjen, i slak motbakke. Jeg liker sånne spurter, sier Jakobsen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Selv med et tyrkisk flagg på høyre siden av veien kunne ikke stoppe meg. Den første dagen så bommet jeg litt, men i dag er jeg glad jeg tok seieren med meg hjem, fortsetter den nederlandske unggutten.

I slak motbakke, og med utfordrende vindforhold, tok det tid før QuickStep valgte å kjøre opptrekket.

– Vi ventet lenge, men det var motvind. Og den som krysser målstreken først vinner, så da må man regne med det. Men heldigvis kom vi oss ut og jeg fikk spurte.

Bennett fulgte på plassen bak, mens Mark Cavendish (Dimension Data) havnet på tredjeplass.

– Målet var å vinne en etappe. Nå har vi klart det, og kan være glade for det. Nå får vi se de neste dagene. Dette var den siste flate spurten, men vi vil selvfølgelig prøve å få flere resultater, beretter Jakobsen.

Sam Bennett leder fremdeles rittet sammenlagt etter tre etapper.

Cavendish viste livstegn

Tredjeplassen til Mark Cavendish vil nok neppe bli husket lenge, men for briten selv var det litt ekstra spesielt.

Det er første gang han er på podiet i et ritt siden juni 2018.

– Det føltes godt. Det er første gang jeg har spurtet med mulighet for å vinne på nesten 13 måneder. Jeg er veldig glad faktisk. Jeg feiret det nesten som en seier. Vi har en ung gruppe her, men de jobbet så dedikert. Det betyr nesten mer enn en seier. Men bare det å spurte igjen føltes godt, sa en glisende Mark Cavendish i intervju med Eurosport etter målgang.

– For å være ærlig så kom jeg hit med et lag som jeg ikke har kjørt med før. Vi kan gå inn med en barnslig ambisjon om å bare jobbe sammen. Det har vi fått til, så det er jeg fornøyd med, fortsatte den rutinerte briten.

Nå venter to mer krevende avslutninger på Cav og resten av feltet. Fredag er det en kort bakke på omlag 2,7 kilometer som avslutter etappen, før lørdagens kongeetappe som har en bakkefinish på tolv kilometer.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse