Prøv Procycling Pluss idag

TEMPOSTERK: Iver Knotten - her før NM-tempoen, hvor han ble nummer syv. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

Iver (18) den største VM-overraskelsen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.08.17 15:05

Del på    

– Jeg tror jeg kan overraske, sier unggutten.

SOLLI PLASS (procycling.no): Landslagssjef Stig Kristiansen hadde ikke altfor mange overraskelser i ermet, da han offentliggjorde den norske troppen til sykkel-VM i Bergen.

En av klassene det var knyttet spenning til var U23-rytternes tempo.

Til EM i Herning ble Rasmus Tiller og Bjørnar Vevatne Øverland foretrukket, men torsdag kunngjorde Kristiansen at pendelen hadde snudd.

Tobias Foss (som var opptatt med treningsleir i høyden foran Tour de l’Avenir da EM ble syklet) fikk fortjent den ene plassen, mens Iver Knotten ble foretrukket på bekostning av de to andre ufordrerne.

– Jeg kom fram til det på bakgrunn av at vi kjenner ham godt fra juniorklassen. Han er en av få som har tatt tre enkeltseirer på tempo i løpet av et år som junior, så vi vet hva han kan. Under høydesamling foran l’Avenir så vi at han disponerte intervallene sine godt, og det er det tempo handler om. Han gjorde også en fantastisk prestasjon over tre mil tidligere i denne måneden. Jeg trodde han skulle ta Reidar Borgersens rekord, men ikke at han skulle slå den med 40 sekunder, sier landslagssjefen til procycling.no.

Norsk rekord banet vei

18-åringen fra Bjune utenfor Tønsberg slettet nylig trener Reidar Borgersens rekord over 30 kilometer tempo, tror den prestasjonen ble avgjørende.

– Uten den hadde jeg nok ikke hatt muligheten til å bli tatt ut. Den viste hvor god form jeg var i. Jeg tror den hadde stor betydning, sier Knotten til procycling.no.

– Hvem hadde idéen til dette stuntet?

– Det er noe vi har pratet om lenge, uavhengig om jeg skulle til VM eller ikke. Jeg har pappa og Reidar som trenerne mine, og vi hadde et mål om ta rekorden i løpet av året, forteller han.

Knotten imponerte med ny temporekord

Korsæth: – Har tro på at det blir bra

Til herrenes tempo i EM var Edvald Boasson Hagen og Truls Korsæth de to norske deltakerne. Sistnevnte byttes ut til fordel for Andreas Vangstad til VM i Bergen, noe han selv har få problemer med å skjønne. – Jeg er nok ikke den beste kandidaten, det er jeg sikker på. Det er et bra uttak, sier Korsæth selv om det uttaket.

Astana-proffen avsluttet tiden sin i U23-klassen med en råsterk fjerdeplass på VM-tempoen i Richmond for to år siden, og har blitt imponert av tempoferdighetene til unggutten.

– Jeg tenker at det blir bra. Jeg så ham i NM, og det han gjorde der var kjempesterkt. Jeg så at han tok norgesrekorden, og har forstått at han har jobbet målrettet på temposykkelen. Jeg har tro på at det blir bra.

En løype som passer

VM-tempoen i Bergen foregår i en kupert løype, noe som har styrket Knottens aksjer.

Som 18-åring (fyller først 19 i desember) er han førsteårs U23-rytter. På den måten er det et offensivt valg landslagsledelsen nå har hatt.

I fjor ble han sjettemann i juniorklassen, mens han fikk problemer med heten underveis i fellesstarten.

– Skal vi se på deg som læregutt i dette mesterskapet, eller hvor skal vi lete etter deg på resultatlistene?

– Det har jeg ingen stor formening om ennå, men jeg tror det kan bli brukbart. Jeg har vært i bra slag og er i bra form akkurat nå. Planen er at jeg skal bli enda bedre fram mot Bergen. Jeg tror jeg kan overraske, sier Knotten.

Tagget med: ,

Les også disse