SØLVMEDALJØR: Iver Knotten tok en sterk sølvmedalje på torsdagens tempo. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no.

Knotten etter nytt sølv: – Ting begynner å gå den rette veien

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.06.19 15:28

Del på    

Nå tror 20-åringen på VM-plass i Yorkshire.

2018 ble en sesong preget av luftveisinfeksjoner for Iver Knotten, som hadde tiendeplassen fra tempoen i NM som sitt eneste resultat å skrive hjem om, i en sesong som endte med at han ikke fikk fornyet kontrakten med Joker Fuel of Norway.

Les mer: Knotten bestemt for å slå tilbake etter et par tøffe år

2019 har vært et langt bedre år for 20-åringen, som har vist stadige tegn på at han på vei tilbake til nivået som gjorde ham til én av verdens beste temporyttere i juniorklassen. Tirsdag ble det sølv på lagtempoen og torsdag ble det et nytt sølv på den individuelle tempoen. 

– Jeg siktet mot medalje, og det klarte jeg, sier Knotten (Tønsberg CK) etter å ha blitt den første klubbrytteren med medalje på herrenes NM-tempo siden 2008, da både Geir Lien (Nes CK) og Knut Anders Fostervold (Nesset CK) havnet på podiet bak Edvald Boasson Hagen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tross sølv: – Ingen toppdag

Torsdag måtte Boasson Hagen se seg slått av både Knotten og gullvinner Andreas Leknessund. Lenge så det ut til at Knotten var den sterkeste og han ledet med 30 sekunder etter 25 av de 50 kilometerne. Innover mot Kongsvinger igjen ble det imidlertid tungt og Leknessund vant til slutt klart, 49 sekunder foran Knotten.

– Det er en god følelse når du får beskjed om at du leder halvveis. Samtidig kjente jeg ganske klart at jeg ikke hadde trøkket som skulle til, så jeg var ikke overrasket over at jeg tapte tid på vei inn, sier han til procycling.no.

– Numrene var ikke «helt oppe der». Som toppidrettsutøver er man aldri helt fornøyd før man er helt øverst. Det blir feil å si at det var en dårlig dag, men det var kanskje ikke en helt toppdag. Det stopper opp litt mye de siste 10-15 kilometerne og da tar Andreas (Leknessund) mye tid. Hadde jeg holdt trøkket inn, hadde det blitt veldig bra, men jeg er godt fornøyd med slik jeg klarte å gjennomføre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi har gjort noen aerodynamiske endringer før denne tempoen som åpenbart har funket. Jeg er godt fornøyd med sølv, så er det bare å jage videre. Ting begynner å gå den rette veien, så det er deilig.

LØYPETABBE: Det ble forvirring under Iver Johan Knottens VM-tempo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

BERGEN: Iver Knotten i aksjon under VM i Bergen. 20-åringen har tro på egne muligheter for å sikre seg en plass til årets VM i Yorkshire etter flere gode prestasjoner den siste tiden. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Tror på VM-plass

Et «godt comeback» sier Knotten selv om prestasjonen, og etter flere gode prestasjoner denne sesongen er nok 20-åringen (21 i desember) igjen et meget interessant navn for de norske kontinentallagene.

– Jeg begynner å se watt-verdier og tall som er i nærheten av det jeg så i 2017, så det er helt klart at ting er i ferd med å komme tilbake dit det skulle vært i fjor. Det viser at de problemene jeg hadde i fjor kanskje satt meg tilbake mer enn mange trodde, så det er veldig deilig å få gode svar fra kroppen. Det viser, i hvert fall mener jeg det selv, at jeg er blant de som bør satses på i Norge, sier han.

Også for landslagsledelsen begynner han å bli interessant. Knotten syklet U23-tempoen under VM i Bergen i 2017 og uttalte foran årets sesong at han hadde som mål å komme seg med i troppen til årets VM i Yorkshire.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På tempoen har Norge to plasser i U23-klassen, og trolig er Knotten, Leknessund, Tobias Foss, Torjus Sleen og Søren Wærenskjold de mest aktuelle kandidatene.

– Det er muligheter. Det er mange gode sykkelryttere i Norge og U23-nivået er høyt. Det skal jobbes for å komme inn der, men jeg har i hvert fall begynt å legge inn søknader med de resultatene jeg har hatt nå. Så må man fortsette å jobbe og håpe at de tar meg med til VM. Det har jeg stor tro på, det er ingen grunn til at jeg skal stoppe utviklingen. Jeg har fortsatt mye å gå på, sier han optimistisk. 

Søndag er han igjen i aksjon under fellesstarten i NM, en fellesstart du kan følge live på procycling.no!

Tagget med: , , , ,

Les også disse