Prøv Procycling Pluss idag

DET GIKK BEDRE HER: Gianni Moscon viste seg fram under årets Arctic Race, men i går hadde ikke italieneren mye å smile for. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Italiener suveren på kongeetappen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.08.16 17:19

Del på    

Distanserte alt og alle til Korgfjellet i Arctic Race of Norway.

Den tredje etappen av Arctic Race of Norway var årets tøffeste etappe. Med målgang på toppen av Korgfjellet, var bordet dekket for de klatrerne med mest futt i beina. 8.9 kilometer, 6.4 prosent i snitt var det som ventet rytterne.

Opp Korgfjellet var det Gianni Moscon (Sky) som var den klart sterkeste, og han kjørte fra teten med 1.5 kilometer igjen å sykle. Moscon er bare 22 år, og er inne i sin første sesong i Sky. Seieren hans i Arctic Race er hans første proffseier.

Fornøyd italiener

– Når du passerer linjen og du er først er det en utrolig følelse. Jeg er utrolig glad for å vinne, og jeg ville vinne i dag. Jeg er i god form for øyeblikket. Dette er bra for moralen for resten av sesongen. Det var en hard start på etappen, og det var full gass i starten. Da bruddet gikk, jaktet vi dem med Katusha. I finalen følte jeg meg veldig bra, sa en fornøyd seierherre til TV2 etter seieren.

Den unge italieneren var ikke tilstede da Sebastian Henao (Sky), Bjørn Tore Hoem (Joker-Byggtorget) og Stef Clement (IAM) dannet en tettrio omlag tre kilometer før mål. Men med et fryktinngytende rykk, tettet han den seige luken på imponerende vis, og gikk på et angrep med en gang han kom opp. Da var ingen i nærheten av å følge, og han kunne strekke hendene i været og juble for sin første seier i Sky-trøyen.

Tre nordmenn topp ti

Bak fulgte Stef Clement, Oscar Gatto (Tinkoff) og Martin Elmiger (IAM). Odd Christian Eiking (FDJ) ble beste nordmann på femteplass.

Bjørn Tore Hoem og Carl Fredrik Hagen (Sparebanken Sør) kom inn på henholdsvis åttende- og niendeplass.

Les referat under resultatene.

Slik gikk det til:
Det ble en tøff start på etappen for rytterne som startet i Nesna lørdag. Allerede etter 13.5 kilometer ventet det en andrekategori stigning, og da bruddet ikke hadde blitt etablert før starten på stigningen, ble det knallhardt kjør opp Sjonfjellet. Støtecup er stikkordet, og det var kun sterke ryttere som klarte å få luke. Bruddet var ennå ikke etablert før etter toppen av bakken, og det var fire ryttere som kom av gårde.

Disse fire var Daniel Oss (BMC), Matt Brammeier (Dimension Data), Steele Von Hoff (One Pro) og Leigh Howard (IAM).

Disse fire fikk aldri mer enn omtrent 2.30 på hovedfeltet, og var dermed hadde feltet rimelig grei kontroll.

Femti kilometer før mål prøvde Amund Grøndahl Jansen (Joker-Byggtorget) og Fridtjof Røinås) (Sparebanken Sør) å støte seg opp, men de ble etter hvert hentet.

Da rytterne kom inn i den avsluttende stigningen, Korgfjellet, var avstanden fra bruddet ned til hovedfeltet 40 sekunder. Daniel Oss var den siste overlevende derifra.

Han ble hentet av Sylvain Chavanel (Direct Energie) og Bjørn Tore Hoem (Joker-Byggtorget), som angrep fra hovedfeltet 6.5 kilometer fra toppen. Disse tre ble tauet inn av Katusha halvannen kilometer senere.

Blant dem som prøvde seg i bakken, var Lars Petter Nordhaug (Sky). Hans forsøk ble hver gang tauet inn av Rein Taaramae, men da Moinard (BMC) gikk, sprakk det opp i feltet. Bjørn Tore Hoem, Stef Clement (IAM) og Sebastian Henao (Sky) klarte å komme i fra favorittgruppen. Gianni Moscon klarte å støte seg opp til denne trioen i front, og dermed ble de en kvartett med to kilometer igjen.

Sky-rytteren gikk med en gang han kom opp, og jaget solo mot toppen. Da splittet trioen opp, og Clement var den som fulgte nærmest. Tredjeplassen gikk til Oscar Gatto.

Tagget med: , ,

Les også disse