KUNNE JUBLE: Søren Kragh Andersen tok soloseieren i Paris-Tours. Her fra etappeseier i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Irritert Terpstra slapp Kragh av gårde

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.10.18 16:41

Del på    

Dansk soloseier i Paris-Tours.

(procycling.no): Med elleve kilometer igjen av Paris-Tours falt avgjørelsen. Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Søren Kragh (Team Sunweb) og Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) hadde syklet i teten en stund, men samarbeidet fungerte ikke optimalt.

Terpstra var tydelig irritert på Cosnefroy, som sto over flere føringer fordi lagkaptein Oliver Naesen satt i en gruppe 30 sekunder bak. Kragh utnyttet seg av konflikten skapt av Terpstra.

Dansken støtet helhjertet med elleve kilometer igjen. Fra Terpstra kom det ingen reaksjon. Nederlenderen ble sittende på hjulet til Cosnefroy. Etter hvert klarte de to å få i gang et slags samarbeid, men kampen om seieren var allerede avgjort.

24-åringen hadde over 20 sekunder inn på de siste fem kilometerne, og holdt trykket helt inn til målstreken i det tradisjonsrike endagsrittet.

– Jeg trodde ikke at dette var mulig i dag. Men jeg var veldig fokusert og ville det virkelig. Jeg er veldig glad for utfallet, sier Kragh i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Det var en heftig løype som jeg likte. Noen sa det var en farlig en, men man må være tilpasningsdyktig. Jeg kan nesten ikke tro det. Det var min første klassiker-seier det her.

Dermed endte den 112. utgaven av Paris-Tours med dansk seier. Kragh er den tredje dansken som vinner rittet. Rolf Sørensen var førstemann i 1990, mens Jakob Piil vant i 2002.

Terpstra slo Cosnefroy i spurten om andreplassen, og havnet dermed på podiet i rittet for tredje gang. I både 2012 og i 2017 ble han tredjemann, i sistnevnte år bak nettopp Søren Kragh som da ble nummer to.

Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert), Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), August Jensen og Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) var de norske bidragene i rittet, men ingen av dem hang med i finalen.

Slik gikk det til:

Seks mann gikk av gårde i det første bruddet som varte en stund.

Bernhard Eisel (Dimension Data), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Thibault Guernalec (Fortuneo-Samsic), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Dries De Bondt (Veranda’s Willems-Crelan) og Emiel Vermeulen (Roubaix Lille Metropole) ledet med omlag seks minutter etter seks av drøye 21 mil.

Der sa også hovedfeltet stopp, og de begynte å spise seg nærmere. Med 130 kilometer igjen gjensto 4:15 av ledelsen.

Feltet sprekker

Da rittet nærmet seg halvkjørt våknet rytterne virkelig. Feltet sprakk opp, og utbrytergruppa sin ledelse sank helt ned til ett minutt.

Det samlet seg dog igjen, og inn på de siste syv milene fikk de seks i teten øke litt igjen. 2:30 hadde de å leke med og 70 kilometer igjen til mål.

Inn i den første lille stigningen, med seks mil igjen, ledet de med 1:30.

Det ble noe avskalling i feltet opp bakken, men ingen store angrep.

Gruspartier og flere bakker

Flere strekker med grus ventet på de siste milene, og flere ryttere måtte slippe feltet på de mange sektorene.

På rittets andre stigning kom det første skikkelige forsøket.

Niki Terpstra (Quick-Step Floors) tråkket til med fire mil igjen. Søren Kragh (Sunweb), Timo Roosen (LottoNL),  Jelle Wallays (Lotto Soudal), Sep Vanmarce (EF Education) og Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) var blant rytterne som fulgte nederlenderen.

Kort tid etter angrep Kragh alene, og etter hvert fikk han selskap av Terpstra og Benoit Cosnefroy (AG2R).

Irritert Terstra

15 kilometer fra målstreken i Tours hadde tettrioen over 30 sekunder til forfølgerne.

Niki Terpstra var irritert på Cosnefroy, som i en periode ikke bidro stort da han hadde Oliver Naesen på jakt i gruppe to. Belgieren jaktet sammen med Vanmarcke og Valentin Madouas (FDJ).

Minuttet bak teten fulgte en større gruppe med blant annet Arnaud Démare.

Ledelsen til de tre i teten fortsatte å krype oppover med hardkjøret til Kragh og Terpstra.

Etter siste stigning var de fortsatt samlet, med elleve kilometer til mål.

Kragh stikker av

Kort tid etter angrep Kragh. Terpstra ville ikke tette luken, og ble sittende på hjulet til Cosnefroy.

Den danske Sunweb-rytteren fikk raskt en ledelse på over ti sekunder, og var alene i teten inn på siste mil.

Etter hvert inngikk Terpstra en slags våpenhvile med Cosnefroy, og samarbeidet startet igjen. Men det var for sent.

Kragh ledet med over 20 sekunder inn på de siste kilometerne, og forsvarte seg godt nok til å ta soloseieren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse