Prøv Procycling Pluss idag

VM 2020: Kan bli flyttet til Midtøsten. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Ingen spesiallaget løype i Qatar-VM 2016

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.02.14 10:27

Del på    

Start og mål blir i Doha.

Overhodet for sykkelforbundet i Qatar utelukker at arrangøren vil konstruere en egen rundløype eller stigning for VM i landevei i 2016.

Forbundspresident Sheikh Khalid Bin Ali Al Thani fortalte imidlertid pressen at stadige endringer i områdets samferdsel gjør det vanskelig å planlegge en distinkt løype for mesterskapet.

Ifølge Al Thani har arrangøren heller ikke nok tid til å bygge en spesialdesignet rundløype for mesterskapet som finner sted om drøye to år.

– Det har blitt foreslått, og noe liknende ble gjort i Moskva tidligere (foran 1980 OL), men vi har dessverre ikke tid til å gjøre noe slikt. Det er veldig komplisert, fordi i Doha og Qatar utvikler alt seg så raskt med mye ny infrastruktur. Derfor er det nok ikke mulig, sier Al Thani.

Vil arrangere i oktober
Arena for bade start og målgang under mesterskapet skal være Corniche-veien, som er selve promenaden i Doha. Her ender som regel siste etappe av både herrenes og damens Tour of Qatar.

I kontrast til fotball-VM, som skal arrangeres her i 2022, har arrangøren ikke vurdert å flytte landeveismesterskapet til en mildere tid på året.

– Det er en avgjørelse som UCI må gjøre, men vårt inntrykk er at det vil finne sted i begynnelsen av oktober. Det er bedre for oss. VM er normalt sett i september, men vi forsøker å gjøre det så sent som mulig fordi været kan være litt tøft her, iallfall i begynnelsen av september. Det er ikke så gale, men jo senere vi kan ha det, desto bedre, sier Al Thani.

Qatar ble tildelt VM i 2016 foran Norge, som nå søker om å få mesterskapet i 2017.

Tagget med: ,

Les også disse