IKKE TIL EM: Edvald Boasson Hagen blir ikke å se i aksjon under European Games i Glasgow i neste måned.

IKKE TIL EM: Edvald Boasson Hagen blir ikke å se i aksjon under European Games i Glasgow i neste måned.

Ingen Boasson Hagen i EM-troppen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.07.18 15:52

Del på    

Alexander Kristoff skal forsvare tittelen.

(procycling.no): De to tidligere EM-vinnerne i herrer senior elite, Alexander Kristoff og Peter Sagan, er på plass når mesterskapet er innlemmet i European Games i Glasgow mellom 2.-12. august.

Fellesstarten går på mesterskapets siste dag. Der stiller Norge med et lag bestående av Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Sondre Holst Enger, August Jensen, Kristoffer Halvorsen og Rasmus Tiller.

Det er med andre ord et kobbel med spurtraske herrer som stiller for Norge, men man må anta at Bystrøm, Jensen og Tiller først og fremst er tatt ut som hjelperyttere.

EM-løypa er forholdsvis flat, noe som gjør at Kristoff bør ha gode sjanser til å være med helt inn i medaljekampen.

Boasson Hagen står over

Samtidig avslører uttaket at Edvald Boasson Hagen har valgt å satse på andre ting i løpet av august måned. Etter det procycling.no forstår skal de dreie seg om deltakelse i Polen rundt fra 4.-11. august.

Det betyr trolig at Binck Bank Tour (13.-19 august) utgår, mens nordmannen vanligvis er å se i aksjon under  Cyclassics i Hamburg (19. august), Bretagne Classic-Oest France (26. august) og Ovo Energy Tour of Britain (2. september).

I fjor var Boasson Hagen del av det norske laget da Kristoff slo blant andre Elia Viviani i massespurten i danske Herning.

Samarbeidet godt med Kristoff i Herning

Den gangen angrep rudsbygdingen på de siste kilometerne, og ble ikke hentet inn før det gjensto 250 meter av rittet.

Under VM i Qatar i 2016 gikk det ikke like bra, da Boasson Hagen og Kristoff mislyktes fullstendig på oppløpet, og endte opp på skuffende 6.- og 7.-plasser.

Peter Sagan ble verdensmester det året, en bedrift han også har gjenskapt både i Richmond og i Bergen. Både Kristoff og Boasson Hagen er for tida i aksjon under Tour de France, der Stavanger-mannen har sett sprekest ut av de to.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse