Prøv Procycling Pluss idag

BARBENTANE, FRANCE - MARCH 14: Simon Yates of United Kingdom and Team Mitchelton - Scott / during the 77th Paris - Nice 2019, Stage 5 a 25,5km Individual Time Trial stage from Barbentane to Barbentane / ITT / PN / @ParisNice / on March 14, 2019 in Barbentane, France. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Imponerende temposeier til Yates

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.03.19 16:32

Del på    

Briten våknet fra dvalen i Paris-Nice.

(procycling.no): Etter å ha tapt over 18 minutter gjennom de fire første etappene viste Simon Yates på tempoetappen at han fortsatt er med i Paris-Nice.

Briten startet blant rytterne på midten av temporittet, og suste inn til en tid som ble umulig å slå.

30:26 ble sluttiden til Mitchelton-Scott-kapteinen. Han kjørte relativt jevnt med Tom Scully, som ledet lenge, frem til mellomtiden, men i mål var Yates klart best.

Det var Nils Politt (Katusha-Alpecin) som skulle bli den nærmeste utfordreren til Yatse. Den kjøresterke tyskeren var bare syv sekunder bak etappevinneren i mål.

Egan Beranl kom som tredje siste startende, og presset seg inn på femteplass. Colombianeren ble dyttet et hakk ned da Michal Kwiatkowski kom fra siste startnummer. Polakken kjørte en solid tempo, men klarte ikke å straffe tiden til Yates. Rittlederne ble tredjemann på etappen med elleve sekunder opp til en overrasket Yates.

–  Det var veldig uventet å vinne. Jeg visste det kom til å bli tøft i dag, og jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg har ikke trent så mye på tempo, men jeg visste at formen min var god, sier en glisende Yates i seiersintervjuet.

Seieren får dog lite å si for hans plassering i sammendraget, ettersom tidstapene var store i sidevinden på de første etappene.

– Jeg er helt ute av sammendraget på grunn av sideveinden, men i dag hadde jeg en veldig fin dag.

Sjette etappe kan fort bli en dag for puncheurene og de hardføre spurterne, før etappene på lørdag og søndag bringer med seg nye sjanser for Yates.

– Vi får se. Jeg følte formen min var bra før jeg kom dit. Vi får se til helgen. Det er mange sterke ryttere her, men det er klart jeg er mer selvsikker nå.

Dobbelt Sky i sammendraget

Med den solide tempoinnsatsen til Michal Kwiatkowski økte Sky-rytteren ledelsen i sammendraget.

Mannen i gult har nå 19 sekunder ned til andreplassen. Der befinner nå Egan Bernal seg, 19 sekunder bak sin polske lagkompis.

Luis Leon Sanchez (Astana) er tredjemann, 28 sekunder bak Kwiato.

– Jeg er veldig fornøyd med å beholde trøya og å ta litt tid på rivalene mine. Det var en god dag for Team Sky. Nå har vi første og andreplass i sammendraget. Jeg gjorde det jeg kunne for å vinne tempoen, men Simon var den sterkeste i dag, sier Kwiatkowski i intervjuet etter trøyeutdelingen.

De nærmeste rivalene er nå ryttere som Wilco Kelderman (Sunweb/+1:01), Bob Jungels (Quick-Step/+1:01), Nairo Quintana (Movistar/+1:05) og Romain Bardet (AG2R/+1:25).

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse