JULIEN LOUBET: Imponerte stort på den første etappen av Route du Sud. Her ved en tidligere anledning. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Imponerende seier til fransk kontinentallag

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.06.17 20:25

Del på    

Julien Loubet tok rotta på World Tour-lagene.

(procycling.no): Julien Loubet tok en strålende seier på åpningsetappen av Route du Sud. 32-åringen, med en fortid i AG2R, sykler for det franske kontinentallaget Armée de Terre – som sponses av det franske militæret. I kamp med flere World Tour-lag var det laget fra sportens tredje øverste nivå som skulle stikke av med seieren.

Loubet, som gikk inn i rittet med håp om en solid sammenlagtplassering, gikk i brudd tidlig på etappen. Det skulle betale seg. Siste halvdel av etappen gikk over flere tøffe klatringer, deriblant den siste over Col de Sainte-Colombe. I bunnen av klatringen støtet han seg avgårde fra bruddkameratene, drøye 30 kilometer fra mål.

Over toppen, 13 kilometer før mål hadde han en luke på 45 sekunder på forfølgerne og han holdt dem unna også i utforkjøringen. I Saint-Pons-de-Thomières kunne han juble over sesongens andre seier og en stor seier for Armée de Terre – lagets 16. denne sesongen. I gruppen bak var det Silvan Dillier som var raskest, like foran Mauro Finetto, 22 sekunder etter Loubet.

I hovedfeltet gikk det lenge svært bedagelig og da de innså alvoret var det for sent. Totalt endte de opp med å tape nærmere seks minutter til Loubet, som trolig allerede har sikret seg en god sammenlagtplassering.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse