Prøv Procycling Pluss idag

ÅRETS FØRSTE: Daryl Impey knappet innpå Patrick Bevin etter seier på fjerde etappe. Foto: Tim De Waele

Impey vant duellen mot Bevin

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.01.19 04:59

Del på    

Spurt fra redusert felt etter favorittangrep opp Corkscrew Hill.

(procycling.no): Fjorårets sammendragsvinner Daryl Impey (Mitchelton-Scott) triumferte i spurten på den fjerde etappen av Tour Down Under, i en jevn spurt mot Patrick Bevin.

Etappen var den tøffeste så langt i årets utgave av etapperittet, med krevende Corkscrew hill sitt toppunkt noen kilometer før målgang.

Med drøye seks kilometer til mål, og én kilometer til toppen, angrep Wout Poels (Team Sky). Michael Woods (EF Educatin), George Bennett (LottoNL) og Richie Porte (Trek-Segafredo) fulgte limt fast på nederlenderens hjul. Michael Woods støtet kort tid etter, men de fire forble samlet.

Michael Storer var nære ved å kjøre seg opp, men tetkvartetten var først over toppen av Corkscrew Hill. Et redusert hovedfelt var dog ikke mange sekunder bak, og i utforkjøringen samlet det seg.

Med de aller raskeste rytterne kjørt av var det Patrick Bevin (CCC) og Daryl Impey (Mitchelton-Scott) som gjorde opp om etappeseieren. Sør-afrikaneren vant, med Bevin like bak. Dermed øker Bevin ledelsen til andremann i sammendraget, som før etappen var Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) på kun ett sekund.

Der befinner nå Daryl Impey seg, med syv sekunder opp til CCC-kapteinen.

Årets første brudd for De Gendt

En av sykkelsportens virkelige bruddkonger, Thomas De Gendt (Lotto Soudal), gikk av gårde i brudd på starten av etappen. Med seg i årets første bruddforsøk fikk belgieren Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida), Benoit Cosnerfroy (AG2R La Mondiale), Miles Scotson (Groupama-FDJ), Nicholas White (Australia) og Jasha Sutterlin (Movistar).

De seks hadde over minuttet etter bare en mil av den 129 kilometer lange etappen.

Ledelsen fikk vokse til fem og et halvt minutt, før feltet begynte å kjøre dem inn.

Inn på de siste to milene støtet De Gendt, og dro med seg Scotson. Lotto Soudal-rytteren ble kåret til den mest offensive rytteren, mens angrepene fortsatte i front. Flere konstellasjoner dannet seg, men overmakten i hovedfeltet klarte de ikke beseire. Omtrent halvveis opp Corkscrew hill var alle kjørt inn.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse