Prøv Procycling Pluss idag

FRIKJENT: Daryl Impey er bli frikjent etter langvarig dopingsak. Nå drar han til Kanada for å konkurrere. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Impey frikjent for doping

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.08.14 09:15

Del på    

– Det er en utrolig lettelse at rettferdigheten seirer, sier Orica-rytteren.

Like før Tour de France ble Daryl Impey (Orica-GreenEdge) suspendert etter å ha  testet positivt for det forbudte stoffet Probenecid i forbindelse med det Sør-Afrikanske mesterskapet på tempo 6. januar.

Probenecid er et vanndrivende middel som ikke er prestasjonsfremmende i seg selv, men kan brukes til å maskere bruken av andre stoffer.

Nå frikjennes 29-åringen som hadde den gule trøyen i Tour de France i fjor i to dager.

– Det er en utrolig lettelse at rettferdigheten seirer. Etter alt som har skjedd…det kan aldri gjøres godt igjen, men jeg visste at jeg aldri brukte doping, sier Impey ifølge Cape Times.

Uforsiktig farmasøyt
Impey skal ha blitt infisert med Probenecid gjennom en uforsiktig farmasøyt i Sør-Afrika. Farmasøyten hadde håndtert Probenecid før han ekspederte Impey, som skulle anskaffe tomme gelatinkapsler til bikarbonat, et lovlig middel som motvirker opphoping av melkesyke.

Saken er blitt behandlet hos sørafrikanske antidopingmyndigheter og var lange forsinket grunnet dødsfall i byrået.

Nå vurderer Impey og hans advokater å gå til sak mot byrået, som ventet til 23. juni med å offentliggjøre rytterens positive prøve.

– Forsinkelsen er utilgivelig. Summen penger jeg har tapt på dette er vanskelig å beregne. Det er et stort tap, sier Orica-rytteren – som gikk glipp av årets Tour de France.

Nå drar han med sitt australske WorldTour-lag for å kjøre de kanadiske Grand Prix-rittene i Québec og Montreal.

Tagget med:

Les også disse