IL DELFINO: Italieneren med krøllene blir å se i følgebilen til Bahrain-Merida i 2019. Foto: David Ramos/Getty Images)

Il Delfino blir sportsdirektør i Bahrain-Merida

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.11.18 21:32

Del på    

Franco Pellizotti rett inn i følgebilen etter karrièreslutt.

(procycling.no): 15 år som syklist nådde sin ende for Franco Pellizotti 13. oktober i hans siste ritt, etter siste kilometer av Il Lombardia. Delfinen fra Bibione har fullført sin siste sesong som proffsyklist, men han forsvinner ikke fra sykkelsporten med det første.

Allerede i 2019 blir 40-åringen å se som sportsdirektør i følgebilen til Bahrain-Merida, laget han syklet for de siste årene.

Overgangen har vært underlig for mannen som har opplevd en lang karriere som toppidrettsutøver.

– Jeg skjønte at alt hadde endret seg da jeg ikke lenger satt ved rytterbordet under middagene, men sammen med sportsdirektørene. Jeg kunne spise alt og så mye jeg ville. Det føltes rart. Rytterbordet er litt hellig på en måte, og jeg hadde sittet der i så mange år, formidler en noe følelsesladd Pellizotti overfor Cyclingnews.

– Il Lombardia var mitt siste ordentlige ritt, og så var Saitama Criterium siste gang jeg festet startnummer på trøya. Jeg har valgt å legge opp nå, og det føles riktig, selv om det er mye følelser. Men jeg er glad for avgjørelsen. Nå får jeg oppleve noe nytt og annerledes. Jeg er nysgjerrig på hvordan det er på den andre siden.

Tagget med: , , , ,

Les også disse