Prøv Procycling Pluss idag

TEAM NORGE: Et sterk norsk landslag skrev seg inn på åpningsetappen i Tour of Norway. (Foto: Peder Gjersøe).

Holst Enger: – Spurten var helt galskap

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.16 09:15

Del på    

Landslagets spurtere overrumplet i Langesund

LANGESUND (procycling.no): Det var knyttet store forventninger til hvordan det norske lagets spurtere Sondre Holst Enger og Daniel Hoelgaard skulle hamle opp med Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) på åpningsetappen i Tour of Norway. I stedet var det Steele Von Hoff (One Pro) som stakk av med seieren i den hektiske spurten i Langesund.

Boasson Hagen valgte ikke å ta sjanser og ble nummer 38. Hoelgaard ble beste norske på en 10.plass, mens Holst Enger måtte ta til takke med 19.

– Det var en helt grei dag. Mye vind. Jeg prøvde å spare så mye krefter som mulig underveis, men denne spurten var helt galskap, sier Holst Enger i sterkt åndenød.

– Det gikk ikke, folk… Det var nesten krasj hele tiden. Det var ikke noe gøy, sier den formsterke IAM-rytteren

Ifølge Holst Enger hadde ikke landslaget planlagt noe storstilt opptrekk, hvilket kan være vanskelig i en slik finale. I det som var en meget rask spurt skulle Holst Enger og Hoelgaard klare seg på egenhånd.

– Vi skulle bare ligge langt fremme og spurte. Det var ikke noe mer «hokus pokus» enn det. Det var jævlig farlig spurt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL FJELLENE: Torsdag venter en tøff etappe i fjellene hvor Eiking kan gjøre det bra. Her sitter han på hjulet til Bystrøm. Photo: Peder Gjersøe

TIL FJELLENE: Torsdag venter en tøff etappe i fjellene hvor Eiking kan gjøre det bra. Her sitter han på hjulet til Bystrøm.
Photo: Peder Gjersøe

FDJ-rytter Hoelgaard satt lengre fremme enn Holst Enger, men heller ikke gjesdalbuen kunne hamle opp med de beste.

– Det var veldig hektisk på slutten. Folk kom opp på alle sider og skreik og knuffa. Det var litt startbein på første etappe, det var litt seigt underveis, men jeg hadde greie bein å spurte med på slutten, sier Hoelgaard.

Eiking til pers
Etappe 2 fra Kragerø til Rjukan er selve dronningetappen i årets Tour of Norway. Løypen er 211 kilometer lang og traseen går over Flisetjønnsskaret ved Gaustatoppen, en stigning på 11,3 kilometer med sju prosent i snitt. Etter toppen venter en lang og tidvis teknisk utforkjøring til målgang i Rjukan. For landslaget er dette en etappe for Odd Christian Eiking.

– Nå har jeg troa på at Eiking vinner et par klatreetapper og at vi vinner rittet sammenlagt, sier Hoelgaard om sin lagkompis i FDJ.

Tagget med: , , , ,

Les også disse