Prøv Procycling Pluss idag

STERK: Den formsterke Krister Hagen jakter en topplassering i sammendraget. Coop-rytteren prøvde seg med en frekk avstikker på første etappe i Tour of Norway. (foto: procycling.no)

– Jeg klarte ikke dy meg

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.05.16 19:31

Del på    

Krister Hagen testet beina på første etappe i Tour of Norway.

LANGESUND (procycling.no): Det var en frekk avstikker. Akkurat i det bruddet ble innhentet av feltet, hvor lagkameraten Håvard Blikra hadde sanket nok poeng til å ta klatretrøya, gikk Krister Hagen til. Bare tre kilometer gjensto. Den røslige, alltid offensive angriperen hos Coop-Østerhus trives best når det er hett under hælene, med feltet jagende bak seg.

– Ja, jeg klarte ikke dy meg, sier Hagen til procycling.no ved lagbussen etter målgang på første etappe i Tour of Norway.

Han sitter å samler krefter i en campingstol. I vindfulle Langesund veltes restitusjonsdrikken utover parkeringsplassen, mens hjelmen hans fyker avgårde i et nytt brudd. Den samme sørvestlige brisen var også en bøddel for Hagens bruddforsøk på siste stigning, bakken kalt «Avstikkeren». Dypt inne i finalen fikk Hagen testet beina og bekreftet at formen er god fortsatt.

– Alt gikk veldig bra. Håvard satt i brudd og fikk klatretrøya. Det var helt perfekt. Oscar (Landa) skulle egentlig gjøre noe i spurten, men sykkelen hans ble ødelagt. Derfor var det bare meg igjen. Men noe opptrekk har vi ikke sjans på. Det er så sterke lag her. Når det gikk såpass seint i bakken, tenkte jeg å bare smelle til, smiler 27-åringen.

Med i bruddet fulgte Janse van Rensburg (Dimension Data) og den råsterke italieneren Marco Marcato (Wanty).

– Det var mye motvind og ikke så bra samarbeid mellom oss tre. De så bra ut, men de ville ikke gå rundt. Det ble småluker og jeg ville ikke bruke opp alt jeg hadde heller. Det var synd, sier Hagen – som krysset målstreken på samme tid som vinner Steele Von Hoff (One Pro).

Jakter toppen i sammendraget
I morgen torsdag venter dronningetappen i årets Tour of Norway. Feltet skal til Rjukan over Gaustatoppen, ved Flisetjønnsskaret på 1200 meter. Hagen jakter en god sammenlagtplassering og skal bite seg fast over fjelltoppen. Sportsdirektør Roy Hegreberg tror eleven kommer til å klatre bra.

– Han kjører smartere nå enn før. Han er også utrolig sterk, messer Hegreberg.

Hagen er enig med sjefen.

– Formen er bra og vært det i hele vår. Så får vi se hvordan det går i morgen, da blir det ordentlig bakker.

– Jeg har troen og satser på at det ikke blir regn. Det er ikke noe fordel for meg. Jeg gleder meg. Det gikk ikke bra det i fjor, da jeg sleit med dårlig form og allergier. Sånne fjell sykler jeg svært sjeldent, sier Hagen.

Etter toppen følger en lag utforkjøring hvor mye tid kan tapes eller tjenes. Hagen håper han finner seg et godt hjul å følge nedover. For eksempel hjulet Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

– Njæ, jeg er nok ikke den galneste nedover (latter). Jeg får satse på å få et godt hjul eller at jeg sitter med noen nedover. Så er det jo et godt stykke inn til mål. Det er nok mange som vil ha Edvald sitt hjul.

– Jeg går for sammendraget og håper på en topp ti plassering. Det er realistisk hvis det meste klaffer… Taktikk og form. Kanskje får jeg til en podieplass på en etappe også. Det hadde vært stort. Et vanskelig mål. Derfor prøvde jeg i dag også. Jeg har en god spurt, men ikke så god som de andre her, sier Hagen.

Stabilt god form
Coop-rytteren har vist stabilt god form hele sesongen, og kan blant annet vise til hele ti topp10-plasseringer. Deriblant en meget sterk 7.plass i Volta Limburg og 2.plass i Ringerike Grand Prix. Den gode formen forklarer Hagen med grep han tok i vinter.

– Jeg har for det første trent veldig bra. Samarbeidet med Stein Ørn har bare blitt tettere. Jeg flyttet til Stavanger i desember. Høstsesongen i fjor var veldig bra. Derfor gikk jeg rett inn i en god periode med trening. Sluppet sykdom og sånne ting. Jeg har gått mindre på ski og syklet mer i vinter også. Også har jeg vært tre ganger i Spania. Rittprogrammet er også veldig. bra. Jeg har kjørte mange løp og det var først i år at det var lettere. Man må troen på seg selv, sier Hagen – som også har mer tid til å fokusere på sykkel etter at han sluttet på skolen.

– Det er ett år siden jeg sluttet på skolen. Jeg prøvde å ta noen fag. Jeg gikk tre år på NIH, men jeg mangler noen studiepoeng.

Tagget med: , , , ,

Les også disse