Prøv Procycling Pluss idag

SER MOT FJELLENE: Andreas Vangstad håper å klatre med de beste opp til Gaustatoppen. (foto procycling.no)

Vangstad gleder seg til fjellene etter hektisk Langesund-finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.16 08:06

Del på    

Sparebanken Sør-rytteren helskinnet gjennom åpningsetappen i Tour of Norway.

LANGESUND (procycling.no): Andreas Vangstad (Team Sparebanken Sør) kunne puste lettet ut etter det som var en svært hektisk finale i Langesund på åpningsetappen i Tour of Norway. Siste stigning før mål så flere angrep fra hovedfeltet, mens den påfølgende utforkjøringen ned mot målstreken gikk i halsbrekkende fart.

Vangstad tok ingen sjanser og holdt seg unna trøbbel. 24-åringen fra Kristiansand syklet onsdagens flate etappe med et mål om å unngå tidstap i sammendraget og et øye for morgendagen.

– Det var greit. (Trond) Trondsen satt i bruddet, og vi er fornøyd med det. En forventet rolig dag for min del. Det var litt kjør på slutten, men vi skjønte ganske tidlig at det ble massespurt. For min del handlet det om å spise og drikke, og spare så mye krefter som mulig, sier Vangstad – mens han tar en slurk drikke i post-målgang kaoset. Flasken gir han gledelig bort til en høflig fan.

– Det var greit å komme i gang. I morgen begynner det på virkelig. Derfor var det godt å få denne dagen unnagjort. I dag kunne man tape rittet, men ikke vinne rittet. Sånn sett er jeg glad for at jeg ikke må prestere på slike dager, forklarer kapteinen til Sparebanken Sør.

Gaustatoppen
Vangstad imponerte alle i fjorårets Tour of Norway med seier på Eggemoen og en sterk 5.plass sammenlagt. Sørlendingen klatret også meget godt over Flisetjønnsskaret (11,3 kilometer og sju prosent i snitt), hvor han lenge lå klister på bakhjulet til Edvald Boasson Hagen. Vangstad, nylig overbevisende vinner av Sundvolden GP, håper han kan gjenta bedriften på torsdagens etappe til Rjukan, hvor den formidable fjelltoppen venter.

– Så klart blir det tøft. Men er man i bra slag, må man bare tenke positivt. Jeg gleder meg og skal angripe bakken best mulig. Man må bare henge med lengst mulig. Jeg håper dagen er bra og at jeg kjemper i toppen, sier Vangstad.

– Jeg tror det er lurt å henge på han igjen. Edvald er jo ikke noen klatrer. Han går bra oppover og kjører jevnt oppover. Han vil gå for sammendraget han også, og vil være i fremste gruppen. Så den ryggen er ikke dum å ha.

Vangstad håper å kunne sykle gjennom ukens etapper jevnere enn i 2015. I fjor tapte han viktige sekunder på etappen til Geilo (etappe 3). Dog var den feilen avgjørende for hvordan han angrep etappen til Eggemoen som han vant.

– Det blir vanskelig å toppe det (prestasjonen fra i fjor). Men hvis jeg havner topp ti, skal jeg være fornøyd. Det er viktig at man viser seg i toppen i slike harde ritt som dette, sier Vangstad.

– På etappen til Geilo satt jeg bare dårlig plassert inn i den siste bakken. Det må jeg unngå denne gang. Jeg var langt bak og hadde en tung dag. Derfor gikk det mange sekunder. Jeg må revansjere det. Samtidig, hadde det ikke skjedd, så hadde jeg kanskje ikke gjort det så bra på Eggemoen. Men helst vil jeg jo syklet jevnt og stabilt. Jeg gleder meg til i morgen.

Tagget med: , ,

Les også disse