Prøv Procycling Pluss idag

BLÅ TOG: Team Joker Byggtorget i front under første etappe av Tour of Norway 2016. Photo: Peder Gjersøe.

Joker Byggtorget glad for å overleve spurten i Langesund

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.16 07:41

Del på    

– Det var en farlig spurt, sier lagsjefen.

LANGESUND (procycling.no): Etter Tour of Norways åpningsetappe til Langesund kunne Team Joker Byggtorget registrere med tilfredshet at Kristoffer Halvorsen fikk gjort et forsøk i spurten og at resten av lagets ryttere kom seg helskinnet gjennom. Sportsdirektør Gino van Oudenhove var fornøyd med 13.plassen til Halvorsen, som utvilsomt klarte seg bra på egenhånd i den avsluttende spurten. Steele von Hoff fra One Pro Cycling var til slutt klart sterkest på det slake oppløpet. «Doffen» ble nest beste nordmann.

– Kristoffer var med i spurten, men den var veldig hektisk, som du så. Det er ingen (lag) som kommer to, tre stykker. Man kommer bare i veien for hverandre. Vi var klar over at han måtte gjøre det alene på de siste kilometerne, det går så fort. Det er svært lite man får gjort (i en slik spurt). Vi har ingen som kan kjøre 80 kilometer i timen med han på hjul. Det klarte heller ingen annet lag, ikke Dimension Data heller. Derfor er det vanskelig spurt, sier van Oudenhove.

– Det ble en del støting (på siste stigning). Men det var tid nok til å kjøre de inn igjen. Vi hadde ingen problemer. Ingen tapte tid eller noe. Det ser ganske OK ut. Jeg er glad for at vi overlevde dette. Det var en farlig spurt.

Gaustatoppen
Torsdagens etappe er selve dronningetappen i årets Tour of Norway. Målgang finner sted i Rjukan, men feltet skal først over Gaustatoppen, ved Flisetjønnsskaret på 1200 meter. Team Joker Byggtorget har ambisjoner Bjørn Tore Hoem.

– Vi håper Hoem er der. Det blir medvind over fjellet. Vi får se hva som skjer der. Hoem og Markus (Hoelgaard) kan være der. (Andres) Skaarseth satt i andre gruppe i fjor. Vi håper å komme oss bra ut av det, sier van Oudenhove – som tror dagen over fjellet vil utspille seg annerledes enn i 2015 da Jesper Hansen gikk hen og vant etappen og sammendraget til slutt.

– Etappen blir nok litt annerledes enn i fjor. Jeg tror det blir en del som kommer til å kjøre lettere over. Samtidig tror jeg det kommer til å gå en del fortere. Så det er kanskje litt enklere å tette luker når folk går. I fjor var det en del motvind, da (Jesper) Hansen var absolutt sterkest. Det blir spennende å se i morgen. Vi gleder oss.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse