Prøv Procycling Pluss idag

IKKE BARE BLID: Sondre Holst Enger mente det var en katastrofe at en gruppe på 25 mann slet seg løs i Arctic Race og at Israel Cycling Academy ikke klarte å plassere én eneste rytter der. FOTO: Jarle Fredagsvik

IKKE BARE BLID: Sondre Holst Enger mente det var en katastrofe at en gruppe på 25 mann slet seg løs i Arctic Race og at Israel Cycling Academy ikke klarte å plassere én eneste rytter der. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Holst Enger refset lagkameratene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.08.18 08:24

Del på    

Ingen med i 25-mannsbrudd.

(procycling.no): Anders Skaarseth herjet i bruddet, mens Markus Hoelgaard var nær det hele store da han til slutt endte på 4.-plass under Arctic Race-åpningen.

Følg etappe 2 fra Arctic Race fra 12:00!

Men utover det var det «blandet drops» blant de norske profilene.

Odd Christian Eiking slet med sittesår, og kom ikke i mål før over 17 (!) minutter bak de aller beste.

Holst Enger: – Katastrofe

Stemningen var også laber hos Israel Cycling Academy. Et digert brudd der sterke menn som Warren Barguil, Damiano Caruso, Tiago Machado, Sindre Lunke, Skaarseth, Kevin Deltombe, Sébastien Delfosse, Carl Fredrik Hagen og Christophe Laporte befant seg, klarte ikke August Jensen og Sondre Holst Engers mannskap å plassere en eneste rytter.

Etter en kjapp opptelling endte dermed ICA og Rally Racing opp med å gjøre hovedjobben bak i feltet. Noe som irriterte Sondre Holst Enger grenseløst.

– Det er helt katastrofe det som skjer i dag. Det skal ikke skje. De lagkameratene som var med i starten var ikke med i bruddet, så da måtte vi kjøre på for å ta det igjen. Da ble det seigt, uttalte Holst Enger til TV 2 Sporten.

Jensen punkterte

Det betød at han måtte ofre seg i front av feltet, og kunne dermed ikke gjøre en jobb for August Jensen inne på de to avsluttende rundene i Kirkenes.

Så gikk ting fra vondt til verre for prokontinentallaget da August Jensen punkterte på vei inn den avgjørende bakken på den første av rundene.

– Det var utrolig kjedelig. Jeg punkterte på bakhjulet 7 kilometer unna mål. Det var lite å gjøre med det, men jeg skulle gjerne ha vært med å kjempe der oppe mot slutten, sier August Jensen til procycling.no.

Rett etterpå var han så skuffet at han ikke orket å snakke med pressen.

Enig i lagkameratens vurdering

Jensen var med å kjempe om sammenlagtseieren hele veien inn under fjorårets Arctic Race. Til slutt ble han andremann i totalen, halvminuttet bak Dylan Theuns (BMC).

Theuns – som Jensen – hadde elsket avslutningen i Kirkenes. Men det kommer nye muligheter utover rittet for Bodø-mannen og Israel Cycling Academy.

26-åringen er enig med lagkompis Holst Enger om at prestasjonene til laget var altfor dårlig under etappen mellom Vadsø og Kirkenes.

– Vi dreit oss ut med den store gruppa som gikk, men det var ikke først og fremst min oppgave i dag, sier Jensen.

PS: Mathieu Van Poel vant etappen og sitter med tre trøyer etter dag én av rittet. Anders Skaarseth sitter i klatretrøya, poenget foran Warren Barguil.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse