GOD INNSATS: Sondre Holst Enger (til høyre) gjorde et kritisk bidrag for Israel Cycling Academy under Hammer Sprint i Limburg. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

GOD INNSATS: Sondre Holst Enger (til høyre) gjorde et kritisk bidrag for Israel Cycling Academy under Hammer Sprint i Limburg. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Holst Enger hjalp laget til topplassering

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.06.18 09:52

Del på    

Mitchelton-Scott dominerte igjen.

(procycling.no): Sondre Holst Enger gjorde en flott figur på årets andre runde av Hammer Series i Limburg, lørdag kveld. Under Hammer Sprint gjorde han et kritisk bidrag som sørget for femteplass til Israel Cycling Academy.

Etter et skuffende ritt fredag, hvor laget ikke tok noen poeng på Hammer Climb, gjorde laget det langt bedre i lørdagens ritt.

Totalt sørget Holst Enger for å sikre laget 241,6 av deres totalt 337,1 poeng, etter sjetteplass på runde tre, tredjeplass på runde fem og fjerdeplass ved målgang.

Lagkameraten August Jensen gjorde også en god jobb med å sørge for å sette nordmannen i posisjon til å spurte om poengene.

Mitchelton-Scott best igjen

Under Hammer Series Stavanger for en uke siden var det australske Mitchelton-Scott som dominerte og vant alle rittene. Under Hammer Sprint Limburg plukket de opp igjen tråden.

Etter 10. plass i Hammer Climb fredag hadde også de litt ære å gjenopprette. Etter å ha plukket greit med poeng i innledningen av rittet klinket de til på den femte runden.

Etter å ha blitt trukket opp av Luka Mezgec spurtet Caleb Ewan først over streken, mens Mezgec holdt oppe farten og sørget for dobbelt. På den neste runden, som gav doble poeng, var det igjen Ewan som var raskest, mens Mezgec også sørget for å ta med seg poeng med sin fjerdeplass.

På den åttende og siste runden stakk Lasse Normann Hansen (Aqua Blue Sport) avgårde og tok 200 poeng foran spurterne, men Ewan var raskest i gruppen bak og tok andreplassen. Dermed sørget han for at Mitchelton-Scott tok en overlegen seier, med totalt 1120,5 poeng.

Nærmest fulgte Quick-Step Floors med sine 715,1 poeng, mens LottoNL-Jumbo tok tredjeplassen med 581,4 poeng.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Mister A-finalen

Tross den gode innsatsen fra Israel Cycling Academy i Hammer Sprint, var det ikke nok til å sende de til søndagens A-finale.

Det avsluttende rittet i Hammer Series, Hammer Chase, er en lagtempo som er lagt opp som et forfølgelsesritt. Basert på poeng og plassering fra de to foregående dagene setter man opp en startrekkefølge med tidsavstander til lagene bakover.

De 16 deltagende lagene blir delt inn i to puljer, en A-finale for de åtte beste og B-finale for de åtte neste. Etter det dårlige resultatet fredag maktet ikke Holst Engers lag å havne høyere enn 10. plass på sammenlagtlisten og starter dermed som nest beste lag i B-finalen, 30 sekunder bak Team Sunweb.

I A-finalen er det Quick-Step Floors som sykler først avgårde, etterfulgt av Bahrain-Merida (30 sekunder) og LottoNL-Jumbo (58 sekunder).

Hammer Chase sykles i en lettkjørt rundløype på 12,4 kilometer som skal sykles tre ganger. Det er det første laget til mål som vinner Hammer Series sammenlagt.

Les mer om søndagens Hammer Chase, startrekkefølger og så videre ved å klikke her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse