JAKTER EN OPPTUR: Sondre Holst Engers neste ritt er GP Fourmies om halvannen uke. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Holst Enger: – Håper jeg kan få til noe på slutten av sesongen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.08.19 14:38

Del på    

25-åringen håper han kan fortsette på proffnivå i 2020, men er usikker på fremtiden.

(procycling.no): Etter å ha slitt med overtrening måtte Sondre Holst Enger ta en liten pause i sommer.

Han kom tilbake til Arctic Race of Norway og han hadde også Danmark rundt på en foreløpig plan før han startet på Arctic Race, men så langt er det norske etapperittet hans eneste rittdeltakelse i august.

– Det var bare et par dager i mellom der, så jeg tror egentlig det var bra for meg å hoppe over det med tanke på at det hopet seg opp i Arctic og at jeg trengte litt restitusjon etter det. Det kom litt tett på med tanke på at jeg hadde to uker på å forberede meg til Arctic.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Neste ritt om halvannen uke

Nå er det istedenfor GP Fourmies den 8. september og Tour de Slovaquie 18.-21. september som er det neste på rittprogrammet til Holst Enger.

Arctic Race var hans første ritt siden NM-fellesstarten på Røyse i slutten av juni og etter å ha hatt halvannen ukes sykkelpause i juli, ble det ganske tungt for Holst Enger oppe i nord.

– Jeg følte meg litt tilbake på etappe to, men det var et veldig hardt ritt. Da ble beina bare dårligere og dårligere, siden det hopet seg opp etter den korte oppkjøringen, forklarer han. 

25-åringen ble nummer 13 på den andre etappen, men var ellers langt unna seierskampen på etappene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Usikker på veien videre

De siste ukene melder han om at treningsarbeidet har gått fint og han er lysten på å få kjørt inn noen gode resultater før sesongslutt.

– Jeg satser på at det blir bra fremover. Jeg håper bare jeg kan få til noe på slutten av sesongen. Overtreningen sitter i, men jeg er motivert for å få til noe.

Spørsmålet er også om han ikke må kjøre inn noen gode resultater for å sikre seg en kontrakt til neste sesong.

– Det gjør ingenting å få til et godt resultat, det gjør det ikke, sier han, og forteller at han håper han fortsetter på proffnivå også neste år.

Holst Enger var linket til en overgang til Uno-X, men etter at det norske laget signerte både Daniel Hoelgaard og Erlend Blikra – i tillegg til at de tidligere har signert spurtraske Niklas Larsen og Frederik Rodenberg –  i sommer, virker en overgang til Uno-X vanskelig.

Spurteren har hatt en tøff sesong og har kun kjørt inn to topp ti plasseringer denne sesongen. De kom begge Volta a la Comunitat Valenciana i starten av februar.

Med mangel på resultater blir det å få kontrakt også vanskeligere.

– Jeg jobber med saken. Jeg er litt usikker foreløpig, sier han om utsiktene for neste år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse