IKKE BARE BLID: Sondre Holst Enger mente det var en katastrofe at en gruppe på 25 mann slet seg løs i Arctic Race og at Israel Cycling Academy ikke klarte å plassere én eneste rytter der. FOTO: Jarle Fredagsvik

HAR FUNNET GLØDEN IGJEN: Sondre Holst Enger. FOTO: Jarle Fredagsvik

Holst Enger om sitt første år i ICA: – Jeg trives her

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.10.18 19:53

Del på    

En retur til Tour de France er den store gulroten for 24-åringen.

Å finne tilbake til gleden ved syklingen var det sentrale da Sondre Holst Enger brøt kontrakten med AG2R La Mondiale, og tok steget ned til prokontinentallaget Israel Cycling Academy foran årets sesong.

– Det var jo et tungt år, og det førte jo til at jeg mistet gløden og motivasjonen. Det gjaldt å finne tilbake til det i år, og det har gått fint, med den gode stemningen i og rundt laget, sier Holst Enger til procycling.no.

– Det har vært et veldig fint opplegg. Alt har vært veldig profesjonelt og ting har vært på stell. Det har vært gøy å sykle med gutta og det er god stemning i laget. Jeg trives her, sier han videre.

Fornøyd med årets sesong

Sesongen til Holst Enger fikk en glimrende start, da det kun var John Degenkolb som slo ham i hans første ritt for sesongen på Mallorca. Så skjedde det som så ofte har skjedd med Holst Enger: Han ble syk i etterkant av Tour du Haut Var i slutten av februar.

Det førte til et amputert vårprogram, hvor både Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo gikk uten nordmannen. I Tour of Croatia – i slutten av april – viste han prov på god form igjen, med femteplass på den avsluttende etappen (tilsvarende etappe han vant i 2016, den hittil siste seieren hans). Det var likevel ikke nok til å bli tatt ut til Giro d’Italia, men som vanlig viste Holst Enger god form i favorittmåneden mai.

Først med en andreplass på den andre etappen i Vuelta Aragon, før han ble nummer 2-2-3-5 på de fire første etappene i Tour of Norway.

Les mer: Nummer to på hjemmebane i Horten: – Jeg skulle hatt den seieren her

Sommeren ble noe tyngre for Holst Enger, men 24-åringen fikk notert seg for andreplass på den avsluttende etappen i Arctic Race of Norway og tredjeplass i Veenendaal Classic.

– Jeg er egentlig fornøyd. Jeg hadde et fælt år i fjor, og jeg gikk inn i dette året med en tanke om å komme tilbake igjen. Være oppe i toppen og kjempe igjen, og finne tilbake gleden ved syklingen. Jeg er fornøyd med syv podieplasser. Jeg har vært oppe i toppen og kjempet om seier flere ganger. Selvfølgelig kjipt å ikke få en seier, når jeg har vært så nærme mange ganger, men uansett har jeg fått noe ut av denne sesongen og ser veldig fram mot neste sesong, hvor jeg planer om å heve nivået ytterligere.

Hovedmålet er Tour de France

Nå gjenstår det to ritt av sesongen før nordmannen avslutter sin første sesong i det israelske laget.

– Det blir ingen sjanse for meg i morgen. Jeg har nettopp vært forkjølet i halvannen uke, så jeg trenger i hvert fall dette rittet på å komme meg igjen. Kanskje kan jeg få en liten mulighet i Paris-Tours, men jeg blir hjelperytter her nå i Paris-Bourges, sier han om torsdagens ritt.

Dermed ender sesongen trolig uten seirer for Holst Enger, men likevel som en sesong hvor pilene har pekt oppover etter det tunge fjoråret. Veien videre har han også en plan klar for.

– Målet generelt neste år blir å kjempe i toppen og få noen seirer. Det langsiktige hovedmålet er å komme tilbake til Tour de France, sier hortenseren, som kjørte touren som 22-åring i 2016.

Tagget med: , ,

Les også disse