Prøv Procycling Pluss idag

HØYT OPPE: Bjørn Tore Hoem kjemper i teten i Normandie. FOTO: Mario Stiehl

Hoem klatret i sammendraget

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.06.17 16:15

Del på    

Joker Icopal offensive i Ronde de l’Oise.

(procycling.no): Joker Icopal var med å sette preg på den andre etappen av det franske etapperittet Ronde de l’Oise, men satt til slutt igjen uten noe toppresultat. Et brudd gikk tidlig avgårde, hvor Bjørn Tore Hoem satt. Snart fikk eresfjordingen også besøk av lagkamerat Carl Fredrik Hagen, og sørget dermed for sterk representasjon i firemannsbruddet.

Sammen med Przemyslaw Kasperkiewicz (An Post-ChainReaction) og Nicolas Garbet (Hauts-de-France) fikk de imidlertid aldri noen stor luke og feltet virket å ha god kontroll. Inn på de siste 35 kilometerne av den 180 kilometer lange etappen var luken bare halvannet minutt.

Fransk spurtseier

Likevel drøyde feltet med å hente dem. Til slutt satt de to nordmennene igjen sammen med Kasperkiewicz og de gav feltet en god kamp. Inn på de ti siste kilometerne hadde ikke feltet knappet inn mer en minuttet. Til slutt måtte de gi tapt, etter drøyt 170 kilometer i brudd.

I spurten var det Yannis Yssaad fra Armée de Terre som var raskest og spurtet inn til seier. Best av Joker Icopal-rytterne ble Markus Hoelgaard, som tok 19. plass. På plassen bak fulgte Kristoffer Halvorsen.

Klatret i sammendraget

Selv om det ikke ble noe toppresultat kjørte likevel Hoem seg oppover i sammendraget, etter å ha sanket bonussekunder underveis. 26-åringen ligger nå på en femteplass, ett minutt og 55 sekunder bak rittets leder, Flavien Dassonville (HP BTP – Auber93).

Carl Fredrik Hagen sikret seg også klatrepoeng underveis, og ligger som fjerdemann i klatrekonkurransen, med tolv poeng. Joker Icopal ligger også på tredjeplass i lagkonkurransen, ett minutt og 38 sekunder bak HP BTP – Auber93.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse