PÅ PODIET: Markus Hoelgaard ble nummer tre på den andre etappen av Arctic Race of Norway. Foto: Mario Stiehl.

Hoelgaard: – Vi kjører for å ta trøya

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.08.18 19:07

Del på    

Joker-Icopal-rytteren så etappetriumfen glippe på andre etappe av Arctic Race, men sjansene for sammenlagtseier ble styrket.

(procycling.no): For andre dag på rad ble Markus Hoelgaard den beste norske rytteren på en etappe i Arctic Race of Norway. Tredjeplassen ved målgang etter en forblåst etappe til Kjøllefjord førte ham ett steg opp sammenliknet med åpningsetappens fjerdeplass. Men skuffelse er det alikevel å spore hos Joker-Icopal-rytteren.

– Det er egentlig ganske skuffende. Jeg følte jeg burde tatt den. Det er ikke så mange raske som sitter i den gruppa. Jeg har en brukbar spurt selv, og fulgte Wyss (BMC) som åpnet. Så stoppet han og det kom tre mann bakfra med fart jeg ikke klarte å utlikne. Jeg klarer liksom ikke helt være fornøyd med en tredjeplass selv om det er det beste jeg har gjort i år. Det er litt vanskelig å se på det som noe positivt nå, sier Markus Hoelgaard til procycling.no før han tillater seg å humre litt.

Skuffelsen har altså ikke tatt overhånd. For på en fartsfylt etappe der flere ble blåst av veien, viste 23-åringen seg å være svært overlevelsesdyktig.

– Det ble en heftig etappe. Jeg synes sånne etapper er kjekke. For meg var det en kjekk dag. Jeg var rimelig kokt på slutten. Jeg tror det var en av de hardere etappene her, forteller Ålgård-syklisten.

–  Det så litt mørkt ut da jeg satt i første vifte og ødela forhjulet. Men heldigvis klarte vi å komme oss opp igjen. Det var deilig at ikke noe sånt skulle ødelegge.

Den største favoritten tapte tid

Hoelgaard klarte seg godt i Finmark, men Mathieu van der Poel klarte ikke å gjenskape magien fra torsdagens etappe. Corendon-Circus-rytteren var overlegen i Kirkenes, men hang ikke med i teten da det sprakk opp på viddene i nord. Nederlenderen var 1:13 bak tetgruppa i mål.

Dermed er Sergei Chernetski (Astana) ny leder, fire sekunder foran fredagens etappevinner Colin Joyce (Rally Cycling). Markus Hoelgaard er fem sekunder bak russeren. Mens forhåndsfavoritt van der Poel ramlet ned til 14. plass med 1:11 opp til lederen.

– Jeg ligger bra der jeg er. Jeg skulle jo helst gjerne ha gått opp litt, flirer Joker-rytteren som er klar på hva målet nå er.

– Jeg kjører jo for seier, så det er absolutt muligheter. De to siste etappene er etapper som passer greit med litt harde og tekniske finaler. Vi kjører for å ta trøya. Men Chernetski virker sterk. Det er ingenting som er umulig. Så vi får gi det et forsøk, konstaterer unggutten.

Vil prøve å gå under radaren

Det er 14 sekunder ned til Danilo Wyss (BMC) på fjerdeplass fra Hoelgaard sin tredjeplass, men totalt skiller kun 39 sekunder de tolv beste. Dermed er fortsatt mange mann med i kampen. BMC har fire mann, mens Astana har både Chernetski og Jakob Fuglsang.

– Chernetski har alt å tape nå. Men han har et veldig sterkt lag rundt seg så han må jo være den største favoritten. Men BMC satt med fire mann i finalen i dag og er sterke de og. Kanskje de spiller litt opp mot hverandre og vi kan utnytte det og lure oss av gårde på slutten.

Thor Hushovd er foreløpig eneste norske sammenlagtvinner av Arctic Race. Grimstad-syklisten vant åpningsutgaven i 2013 siden den gang har Alexander Kristoff (2014) og August Jensen (2017) begge blitt nummer to. Å bli den andre norske vinneren er målet for Hoelgaard.

– Det hadde vært veldig kult. Spesielt etter en litt skuffende vårsesong for min egen del. Nå som jeg ligger så bra så må jeg bare ta vare på muligheten.

– Jeg vet jeg er sterkere i år enn jeg var i fjor. Så har vi også et veldig sterkt lag og da blir det ofte sånn at man hjelper de andre også. Jeg har visst at styrken er der, så har det vært litt stang ut. Det er kjekt å få litt marginer på min side igjen, forteller Joker Icopal-kapteinen.

Lørdag venter 194 kilometer fra Honningsvåg til Hammerfest, før rittet avsluttes søndag med målgang og lokale runder inne i Alta.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse