BELGISK SEIER: Jasper Philipsen spurtet inn til seier i den første UCI-utgaven av Gylne Gutuer. FOTO: Simon Nessler, procycling.no

Hoelgaard og Resell kom til kort i spurten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.09.18 14:51

Del på    

Belgisk seier i Gylne Gutuer.

(procycling.no): Etter 165,1 kilometer skulle den første UCI-utgaven av grusklassikeren Gylne Gutuer avgjøres i en spurt mellom fire ryttere.

En gruppe på 18 ryttere hadde slitt seg løs inn på de 40 siste kilometerne, og etter den siste grussektoren, Karl Johan, satt bare fire igjen, etter totalt 55,5 kilometer med grus.

Belgiske Jasper Philipsen (Hagens Berman Axeon) ledet an ut på oppløpet i Stange og ble utfordret av danske Casper Von Folsach (Team Coloquick). På hjul forsøkte Erik Nordsæter Resell (Uno-X Norwegian Development Team) og Markus Hoelgaard (Joker Icopal) å komme rundt, men den norske duoen hadde ikke farten til å gå forbi.

LES OGSÅ: Reaksjoner fra Gylne Gutuer: – Det er når du er nærmest du er mest skuffet

Philipsen, nummer fire i U23-utgaven av Paris-Roubaix og en solid avslutter, klarte å kontre Von Folsachs akselerasjon og holdt unna til seier foran dansken, mens Hoelgaard ble nummer tre og Resell fire.

– Veldig hardt ritt og spesielt med alle grussektorene. Det er de rittene jeg liker veldig godt. Det minnet om Paris-Roubaix og Strade Bianche. Hele rittet var en kamp om å sitte foran og det var splitter over alt. Vi klarte å sitte foran og kontrollere rittet, så vi var aldri i en dårlig posisjon. Til slutt handlet det bare om å ha beina og sitte i den riktige gruppen, sa vinneren Jasper Philipsen i seiersintervjuet med TV 2.

Tagget med: ,

Les også disse