Prøv Procycling Pluss idag

DRONNINGA AV ØSTFOLD: Marianne Vos har herjet i Ladies Tour of Norway de siste årene og vil nok igjen være blant favorittene om hun stiller til start neste år. Foto: Luc Claessen/Getty Images

UCI-kalenderen klar: Slik kjøres de norske rittene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.10.19 09:45

Del på    

Arctic Race blant rittene som kjøres under OL.

(procycling.no): Onsdag kveld kom endelig kalenderen for 2020 ut. Noe overraskende viser den kun åtte norske UCI-ritt, hvor Hammer Stavanger er rittet fra årets sesong som mangler.

Rittsjef Roy Hegreberg forteller til procycling.no torsdag morgen at det stod inne på lista han selv fikk tirsdag kveld. Akkurat hvorfor det nå ikke står på oversikten er usikkert, men med tanke på at Hegreberg har fått en bekreftelse og at både Hammer Limburg og Hammer Hong Kong står oppført i kalenderen, er det trolig noe som vil rettes snart. UCI har foreløpig ikke besvart procycling.nos henvendelse.

Den norske UCI-sesongen starter uansett den andre helga i mai, med Sundvolden GP (9. mai) og Ringerike GP (10. mai). 

I år ble Scandinavian Race arrangert samme helg, og neste år vil de to danske rittene Fyn rundt (8. mai)  og GP Herning (9. mai) arrangeres relativt samtidig med de to norske rittene.

Videre skal altså Hammer Stavanger etter arrangørens plan kjøres fra 22. til 24. mai. Brorparten av lagene derfra blir nok med videre til Tour of Norway, fra 26. til 31. mai. Som vanlig det norske rittet inn i Giro d’Italia, som avsluttes 31. mai, men på grunn av OL vil også Critérium du Dauphiné starte 31. mai. 

Tour of Norway blir neste år en del av rittene som utgjør UCI ProSeries. Det samme er tilfellet for Boucles de Mayenne, som kjøres fra 28. til 31. mai. Dermed kan det bli en tøff kamp for å få de beste lagene til å stille opp.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Arctic Race kjøres under OL

Det neste norske rittet på kalenderen blir også en del av den nystartede rittkategorien. Arctic Race of Norway skal neste år kjøres over fire dager, fra 6. til 9. august.

Dermed vil man ha rittet samtidig som de siste dagene av OL i Tokyo, som avsluttes 9. august. Fra et sykkelperspektiv er det kun baneøvelsene som kjøres den i den siste uka i OL.

Volta a Portugal, Tour of Utah, Czech Tour og Hammer Limburg er rittene som kolliderer med Arctic Race.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ladies Tour og RideLondon samme helg

Ladies Tour of Norway starter neste år 13. august og avsluttes 16. august. Da damenes WorldTour-kalender ble kjent, var det klart at Ladies Tour fikk status som WorldTour-ritt, mens Prudential RideLondon Classique ikke gjorde det samme ettersom det på grunn av OL ble forskjøvet med én uke og dermed kolliderte med Ladies Tour.

Det britiske rittet har fått status som ProSeries-ritt og skal kjøres 15. august.

De norske UCI-rittene rundes av med Uno-X Development Weekend den første helga i september. Der er det igjen de samme tre rittene, med Hafjell TT (4. september), Lillehammer GP (5. september) og Gylne Gutuer (6. september).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse