FOTO: Jan Brychta

Skjerping vant Gylne Gutuer

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.19 14:45

Del på    

Spurtslo danske etter sent angrep.

(procycling.no): Etter en utskillelse gjennom hele rittet var det et redusert felt som satt igjen ut på den siste runden av Gylne Gutuer i Stange. Det florerte av angrep på slutten, men samlet seg igjen mot de siste kilometerne.

Etter at Erik Nordsæter Resell (Uno-X Norwegian Development Team) hadde vært av gårde og blitt hentet, gikk lagkamerat Kristoffer Skjerping kontra sammen med danske Morten Hulgaard (Team Coloquick).

Duoen fikk raskt en solid luke, ettersom det stoppet opp bak og inn på kilometeren hadde de nærmere ti sekunders ledelse. De to hadde ingen hvileskjær og det hele skulle avgjøres i en spurtduell på oppløpet. Skjerping fikk åpne fra hjul og dansken matchet nordmannens fart en periode, før Uno-X-rytteren dro i fra og fikk den nødvenige luken.

(artikkelen fortsetter under)

Dermed kunne streke hendene i været og juble for sin andre UCI-seier i år, etter å ha vunnet Ringerike GP tidligere i år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Triumfen kommer på et spesielt tidspunkt for Skjerping. 26-åringen skal ikke ha fått ny kontrakt med Uno-X-laget som tar steget til prokontinentalnivå neste år.

Tagget med: ,

Les også disse