Prøv Procycling Pluss idag

ENDELIG: Etter to spurtmisser traff Hodeg selv på tredje forsøk i Tyrkia rundt. Foto: Alex Livesey/Getty Images

Hodeg triumferte etter mesteropptrekk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.10.18 12:40

Del på    

Unggutten traff endelig blink i Tyrkia rundt.

(procycling.no): På den femte etappen av Tyrkia rundt klaffet det endelig for Alvaro Hodeg i Tyrkia rundt.

Et samlet felt slukte Önur Balkan (Tyrkia), som var siste utbryter, med seks kilometer igjen, og rytterne dundret inn mot målstreken i Manisa.

Quick-Step Floors traff nok en gang best med sitt opptrekk. Iljo Keisse, Zdenek Stybar og Max Richeze leverte Hodeg i perfekt posisjon.

Sam Bennett lå limt på hjulet til Hodeg på de siste kilometerne, men nølte da Hodeg tråkket til og virket å mangle det lille ekstra.

Unggutten syklet inn til sin femte seier for sesongen, og Quick-Step Floors sin 71.

John Degenklob (Trek-Segafredo) fulgte på bakhjulet, men klarte ikke passere colombianeren. Nathan Haas (Katusha-Alpecin) tok tredjeplassen foran en skuffet Sam Bennett.

Lutsenko i turkis

I sammendraget var det ingen dramatikk gjennom den 135,7 kilometer lange etappen.

Astana kontrollerte avstanden til bruddet inn til de siste milene da spurtlagene begynte å bidra mer. Alexey Lutsenko satt komfortabelt i den turkise ledertrøya samtlige kilometer fra Selcuk til Manisa.

Dermed leder han fremdeles rittet sammenlagt med én etappe igjen. Søndagens avslutningsetappe til Istanbul er ikke veldig kuppert, men avslutningen er noe teknisk krevende og kan åpne for angrep fra rivalene til den kasakhstanske mester.

Nathan Haas klatret til andreplassen, nå fire sekunder bak Lutsenko. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) er på samme tid som tredjemann, med Euskadi-Murias-rytter Eduard Prades på plassen bak.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse