FØLELSESLADD: German Tivani slo Daniel Diaz i spurten, og sørget for årets første argentinske seier i Vuelta a San Juan. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Hjemmejubel da spurterne ble snytt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.19 23:50

Del på    

Bruddseier på sjette etappe av Vuelta a San Juan.

(procycling.no): De fleste forventet en etappe for spurterne, men det var utbryterne som stakk av med seieren på sjette dag av Vuelta a San Juan.

Fire mann stakk av gårde kun noen kilometer etter starten i Autódromo El Villicúm.

Dayer Quintana (Neri Sottoli-Selle Italia), Daniel Diaz (Municipalidad de Pocito) Virgen De Fatima-duoen Daniel Zamora og German Nicolás Tivani.

Ledelsen de hadde til hovedfeltet ble så stor som fem minutter, før forfølgerne begynte å tette luken.

Lotto Soudal forsøkte seg en kort stund da det blåste opp litt vind fra siden, men det ble med forsøket.

Ledelsen sank til tre minutter, før Movistar Team fortsatte å kontrollere tempoet i feltet for å forsvare ledelsen til Winner Anacona.

Avstanden til tetkvartetten var dog vanskelig å kjøre inn. Bora-Hansgrohe begynte å bidra, men de fire hadde fremdeles over tre minutter med kun 25 kilometer igjen til målstreken.

Deceuninck-Quick-Step begynte også kjøret inn på siste mil, med 1:30 fram til Quintana, Diaz, Zamora og Tivani.

De fire ble til tre med åtte kilometer igjen da Quintana ble frakjørt. Tre kilometer senere ledet resten av bruddet fortsatt med hele 45 sekunder. Zamora la seg i front på det siste strekket inn mot mål, for å gi Tivani en enkel reise. Diaz ble liggende mellom de to lagkameratene.

I spurten som fulgte var det ingen tvil; German Nicolás Tivani var den klart raskeste. Diaz ble nummer to, med Zamora på plassen bak.

Hovedfeltet fulgte tolv sekunder bak, med Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) som førstemann over streken. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) ble nummer fem.

Tagget med: , , , ,

Les også disse