PERFEKT START: Lucy van der Haar vant Dubai Tour i sesongstarten til Hitec. Det ble ikke mange ritt til før sesongen ble satt på pause. FOTO: Hitec Products-Birk Sport

Hitec Products-Birk Sport til La Course

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.07.20 11:40

Del på    

Flere WorldTour-ritt på høstprogrammet til det norske laget.

(procycling.no): Onsdag offentliggjorde ASO hvilke lag som får stille til start til start i årets utgave av La Course by Le Tour de France.

De åtte World-lagene får selvsagt innpass, men ytterligere 15 UCI-registrerte lag har fått invitasjon til rittets syvende utgave.

Hitec Products-Birk Sport er blant dem. Det blir første gang siden 2017 at det norske UCI-laget sykler ASO-rittet som i år går på samme dag som åpningsetappen av Tour de France.

– I et år med så lite eksponering så er det sykt viktig. Vi begynte jo så bra med å vinne i Dubai, sier lagsjef Karl Lima til procycling.no.

Sesongen startet meget godt for Limas lag i 2.2-rittet Dubai Women’s Tour.

Lucy van der Haar, tidligere Garner, vant åpningsetappen og tok den gule ledertrøya. Samme kvinne ble nummer to på andre etappe og måtte da se lederplagget gå til Samah Khaled (Team UAE).

På dag tre ble det tredjeplass, med veteran Tatsiana Sharakova (Minsk Cycling) som ny leder. Siste etappe ble en fest for Hitec. Amalie Lutro tok andreplassen på etappen og med bonussekunder så klarte Lucy van der Haar å kapre sammenlagtseieren. Poengtrøye ble det også på briten.

Omloop Het Nieuwsblad, Omlop van het Hageland og Le Samyn ble de tre siste rittene Hitec-laget rakk å kjøre i vår før sesongen ble stanset.

I La Course by Le Tour de France har Hitec Products Kirsten Wilds 9. plass fra 2015 som beste resultat. Fjorårets utgave ble vunnet av Marianne Vos (CCC-Liv) foran Leah Kirchmann (Team Sunweb) og Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle).

Spesielt oktober ser ut til å kunne bli en solid rittmåned for det norske UCI-laget. Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem og Flandern rundt er alle på programmet.

Resten av det foreløpige rittprogrammet til Hitec Products-Birk Sport finner du her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse