KJØLTE SEG NED: Nathan Haas fortalte etterpå at han ikke visste hvor han var da etappe 4 av Tour Down Under nådde sitt klimaks. Katusha-kapteinen tapte nesten minuttet og er ute av sammenlagtkampen for denne gang. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

KJØLTE SEG NED: Nathan Haas fortalte etterpå at han ikke visste hvor han var da etappe 4 av Tour Down Under nådde sitt klimaks. Katusha-kapteinen tapte nesten minuttet og er ute av sammenlagtkampen for denne gang. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Heteslag for Katusha-kapteinen: – Visste ikke hvor jeg var

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.01.18 11:28

Del på    

Over 40 varmegrader sliter på rytterne.

(procycling.no): Selv om arrangøren tok grep og satte etappe 4 av Tour Down Under i gang alt 10:30 (først oppsatt 11:30), ble det fremdeles en stekende het avslutning i Uraidla.

Nathan Haas fikk det på vei opp Norton Summit. TV-kameraene plukket opp australieren da han slang fra side til side på halen av feltet.

– I bunnen av Norton Summit lot jeg meg selv slippe bakover i feltet og tok hjelp av en lagkamerat for å oppnå kontakt igjen. Det var for å slippe den første akselereringen. Det var planlagt og vi kom oss greit opp i feltet igjen. Så startet den neste delen av klatringen, og jeg visste ærlig talt ikke hvor jeg var. Det var ren galskap, sier 28-åringen fra Brisbane til cyclingnews.com.

Ute av kampen om sammendraget

Haas syklet som kaptein for Katusha på hjemmebane, men etter å ha tapt 54 sekunder til Peter Sagan, er sammenlagthåpet blåst på sjøen.

Han ber om ikke å bli oppfattet som sutrete, men mener det er feil å slippe syklistene løs på etappene når gradestokken passerer 40-tallet, som har skjedd de siste dagene i området rundt Adelaide.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta hatten av for rytterne som kan pine seg mer enn meg, men jeg forsto ikke at jeg deltok i et sykkelritt mot slutten. Jeg oppfattet at sportsdirektøren min ropte at jeg skulle holde meg i kortesjen. Jeg visste ikke lenger hvor jeg var.

Haas mener tiltakene arrangøren har gjort for å skåne rytterne, ikke fungerer tilfredsstillende under årets utgave av WorldTour-rittet.

– Du kan korte ned etappene og starte dem tidligere, men når du der ute, i temperaturer som er seks til ti grader over kroppstemperaturen din, er ikke det gode forutsetninger for kroppen din.

Isbiter og strømpebukser

Etter at Kristoffer Halvorsen veltet ut av People’s Choice Classic, og Daniel Hoelgaard led samme skjebne under åpningsdagen av Tour Down Under, er Truls Korsæth eneste gjenværende nordmann i rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HETT: Truls Korsæth fikk en stri tørn på sykkelen også natt til fredag. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Astana-rytteren hadde en blytung dag på sykkelen mellom Norwood og Uraidla. Selv om sammenlagttiden ikke betyr noe for lillehamringen, tapte han over 17 minutter til de aller beste.

– Det var veldig varmt i dag, også. Sikkert et sted mellom 40 og 45 grader, men jeg følte meg ikke så aller verst, forteller Korsæth til procycling.no.

– Hva slags utfordringer gir det dere ryttere?

– Spanske Alejandro i støtteapparatet hevdet at vi drakk opp mer enn 150 flasker i dag. Og laget får store regninger på damestrømper til isbitene, forteller 24-åringen (rytterne slenger strømpene over ryggen for å kjøle seg ned underveis).

Selv om nordmannen ligger langt bak sammenlagt, har Luis-Léon Sánchez kommet seg på skuddhold i sammendraget etter nattens tredjeplass.

– Det er moro med Luis-Léon. Det gir oss et godt utgangspunkt for morgendagen, påpeker Korsæth.

Sánchez ligger nå på fjerdeplass i sammendraget, sekundet bak Jay McCarthy.

Sagan taklet forholdene best

Varmen til tross: En som taklet de rådende omstendigheter eksepsjonelt bra, var Peter Sagan. Den triple verdensmesteren vant etappen som ham ville, i en gruppe som besto av 35 mann, og brorparten av dem klatrere eller puncheurs.

Sagan påpekte etterpå at han under etappen med to passeringer av Willunga Hill vil påta seg rollen som hjelperytter for Jay McCarthy:

​– Alle vet hvorfor vi er her. Det er på grunn av Jay. Det er et stort ritt for ham på hjemmebane, og det kommer til å bli et mye hardere i morgen, uttalte Sagan.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse