KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

Pinot forlot Tour de France i tårer

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.07.19 15:03

Del på    

Den franske klatrerens drøm endte i Alpene.

(procycling.no): Dag to i Alpene kan bli en historisk mørk dag i fransk sykkelsport. Ikke siden 1985 har en franskmann klart å gå til topps i rittet. På den blytunge etappen mot Tignes vil Julian Alaphilippe ventelig havne i problemer.

I tillegg ble det en brå exit for den andre franskmannen i toppen, Thibaut Pinot, tidlig på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

29-åringen lå på femteplass foran etappen, 1:50 bak landsmannen Alaphilippe.

Slapp seg ned til legebilen

Da Groupama-kapteinen måtte slippe hovedfeltet og motvillig legge seg ned til legebilen etter tre mil av den 126,5 kilometer korte – men brutale etappen.

På vei oppover Montee d’Aussios hadde Pinot fjernet en bandasje på sin venstre fot. Kort tid etter hadde lagkompisene Rudy Molard og Anthony Roux lagt en hånd på skulderen hans og takket for følge så langt under årets Tour de France.

På dag 19 var femtemann i sammendraget ferdigkjørt. Pinot var den heteste av dem alle i Pyreneene, men fikk altså trøbbel i Alpene. Franske L’Équipe meldte først at det dreide seg om en skade i det venstre låret.

– Et muskulært problem

– Vi visste at Thibaut slet, men vi forsøkte å holde det gående. Det er et muskelproblem som startet da han forsøkte å unngå en velt på to dager siden. Han slet i går, men i dag var det ikke mer å gjøre, sa sportsdirektør Philippe Mauduit til fransk TV underveis i rittet.

Pinot sto på podiet under 2013-utgaven av Tour de France. Det var Vincenzo Nibali som vant det året, men etter å ha satset på Giro d’Italia de siste to sesongene – har 29-åringen kanskje aldri vært i så godt slag som han var nå.

Groupama FDJ-kapteinen tapte 1:40 i sidevinden tidligere i rittet, men har kanskje vært den aller sterkeste klatreren så langt i rittet. Som plaster på såret tar han med seg etappeseieren på selveste Tourmalet videre – men på vei ut av Tour de France-sirkuset tok en synlig knust Pinot til tårene inne i lagets følgebil.

Etappen mot Tignes pågår stadig. Hvis du vil vite hvordan det går med Julian Alaphilippe når Movistar og INEOS ventelig skrur opp tempoet på vei mot toppen av Montée de Tignes, så følg med her.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse